Közélet

Rétvári: minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról

Rétvári: minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról

2016. február 17., szerda
Rétvári: minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról

Minél szélesebb körben kell egyeztetni a közoktatásról - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Jelezte: a legnagyobb szakszervezetek mellett a szülők és a diákok, a tanulók leendő munkaadóinak képviselőivel éppúgy tárgyalnak, mint a Magyar Rektori Konferenciával, a magyar Tudományos Akadémiával és a Magyar Művészeti Akadémiával, a nemzetközi kitekintés érdekében pedig az OECD illetékeseivel is tárgyalnak a megbeszéléseken. Mint mondta, biztos abban, hogy a Köznevelési Kerekasztal "az a hely, ahol aki részt vesz, az része lesz a döntéseknek".

Rétvári Bence

szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) szervezeti átalakításairól várható a leggyorsabb megegyezés, ugyanakkor vannak pontok, ahol a kormányzat nem kíván változtatni; ezek között említette az állami intézményfenntartást és az ingyenes tankönyvellátást. Az államtitkár megjegyezte: idén 34 milliárd forintot fordít a kormányzat a pedagógus életpályamodell bevezetésére, "de ezen túlmenő bérkövetelésekről már nem tudunk tárgyalni".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.