Közélet

Országos Roma Önkormányzat: lemondott elnöki posztjáról Hegedüs István

Országos Roma Önkormányzat: lemondott elnöki posztjáról Hegedüs István

2016. február 16., kedd
Országos Roma Önkormányzat: lemondott elnöki posztjáról Hegedüs István

Lemondott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöki posztjáról Hegedüs István, lemondó nyilatkozata a romnet.hu oldalon kedden jelent meg.

Hegedüs István

eszerint nem testületi nyomásra, hanem személyes indíttatás alapján jutott arra a döntésre, hogy a keddi nappal lemond az ORÖ elnöki tisztségéről. Azt írta, hogy az ORÖ a személyes politikai harcok martalékává vált, és "ezért egyetlen ember, a Fidesz országgyűlési képviselője,

Orbán Viktor

kormányfő megbízottja,

Farkas Flórián

a felelős. A miniszterelnöki biztos a felelős azért az anyagi és erkölcsi károkozásért, a bűncselekménygyanúkkal járó szégyenbélyegért is, amelyek beárnyékolják az önkormányzat tevékenységét" - fogalmazott Hegedüs István. Kifejtette: a teljes társadalom és a magyarországi cigányság érdekeit szem előtt tartva többször felhívta a magyar társadalom, a kormány és a politikai elit figyelmét a romák valós társadalmi integrációjának egyetlen, és legfőbb akadályára, de - mint hozzátette - szavai "nem találtak megértő fülekre". "Nem kívánok tovább egyéni érdekekkel szemben harcolni, mert a tisztességet és becsületet mindennél előbbre valónak tartom" - emelte ki. Hegedüs Istvánt az MTI többször kereste telefonon, hogy megerősíttesse vele lemondásának tényét, de autóvezetésre hivatkozva későbbi megkeresést kért. Hegedüs István kora délután rendkívüli sajtótájékoztatót tart az ORÖ budapesti székházában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.