Közélet

Nem tudni, hogy mikor lesz új kancellárja az SZTE-nek

Nem tudni, hogy mikor lesz új kancellárja az SZTE-nek

2016. február 15., hétfő
Nem tudni, hogy mikor lesz új kancellárja az SZTE-nek
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Ma kellett volna Balog Zoltán miniszternek kineveznie a Szegedi Tudományegyetem új kancellárját. Egyelőre nem tudni, hogy kit és mikor neveznek ki.

Pénteken és hétfőn is érdeklődtünk arról, hogy mikor és kit neveznek ki kancellárrá a Szegedi Tudományegyetemre, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága azonban nem tudott tájékoztatást adni. Korábban beszámoltunk róla, a december 10-én kiírt pályázatra 17 személy adta be jelentkezését. A lépésre azért vált szükségessé, mert a szeptember 28-án egy bevándorlós Facebook-posztja miatt lemondott

Devecz Miklós

. Az Oktatási és Kulturális Közlönyben, s egyben a Közigállás portálon megjelent követelmények szerint minimum főiskolai végzettséggel és felsőoktatási intézményben, gazdasági társaságban, központi vagy területi közigazgatásban szerzett hároméves vezetői gyakorlattal lehetett a tisztségre pályázni. Elvárták motivációs levél mellékelését az intézmény helyzetének értékelésével, irányítására, működtetésére, fejlesztésére vonatkozó elképzelésekkel, valamint két munkáltatói értékelést a pályázó korábbi, vezető állásban betöltött munkaköréről. A kiírás szerint 2016. február 15-től 2019. február 14-ig töltheti be a kancellári tisztséget a kinevezett. A kancellár felett a munkáltatói jogokat a miniszter gyakorolja, de megbízásának visszavonására csak a miniszterelnök jogosult.

Ma kellett volna Balog Zoltán miniszternek kineveznie a Szegedi Tudományegyetem új kancellárját. Egyelőre nem tudni, hogy kit és mikor neveznek ki . részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=609790

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.