Egyház

Nem értelmetlen önsanyargatás a böjt

Nem értelmetlen önsanyargatás a böjt

2016. február 19., péntek
Nem értelmetlen önsanyargatás a böjt
SZS20140329_bojtos_gasztrohetvege_010

Nem értelmetlen önsanyargatás a böjt, hanem a lélek edzése, hogy megtanuljuk legyőzni önmagunkat - mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki irodájának igazgatóhelyettese pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Monostori László

arra figyelmeztetett: miként a testnek, a léleknek is szüksége van az edzésre ahhoz, hogy az ember irányítsa az életét, ne engedje át az uralmat ösztöneinek, ne sodródjon az élettel, hanem tudatosan hozza meg döntéseit. Ilyen edzés a böjt, az önfegyelmezés, az, hogy megtanulunk lemondani dolgokról. Emellett az egész nagyböjt "óriási készület húsvétra", Krisztus feltámadásának ünnepére. Ez az időszak különösen alkalmas az elcsendesedésre, arra, hogy "kicsit lelassuljunk, rendbe tegyük az életünket, Istenre és az igazán fontos dolgokra figyeljünk" - fogalmazott. Ezért ebben az időszakban a templomokban keresztutat járnak, lelkigyakorlatokat tartanak - tette hozzá. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kiemelt nagyböjti programja a budapesti Szent István-bazilikában vasárnap este hat órakor kezdődő katekézissorozat (a katolikus egyház tanításának magyarázata), amelyet

Erdő Péter

bíboros, esztergom-budapesti érsek tart majd három egymást követő vasárnap - ismertette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.