Közélet

Műtrágyaszórásra várja Lázár Jánost az MSZP

Műtrágyaszórásra várja Lázár Jánost az MSZP

2016. február 1., hétfő
Műtrágyaszórásra várja Lázár Jánost az MSZP
mszp_sajttaj02_gs

A földárverések kapcsán kíváncsi Lázár János földművelési képességeire Gőgös Zoltán. Az MSZP elnökhelyettese a belső körök vagyonszerzésének tartja a földeladásokat, valamint olcsó kenyérre vár az áfacsökkentés folytatásaként.

"

Lázár János

a vagyonnyilatkozata alapján az elmúlt évben áthúzódó tranzakcióként erdőt és termőföldet vásárolt, mindkét esetben egy hektárnál nagyobb területet, mivel ezt áthúzódó tranzakció keretein belül tette, ezért miniszter úrnak földművesnek kell lennie, amihez végzettség kell, azonban a JATE nem ezt a kategóriát képviseli. Tehát Lázár János valahol valamikor Aranykalászos tanfolyamot kellett végezzen, így kíváncsi vagyok a tudására, amit le is tesztelnék, egy műtrágyaszóró-beállításra szívesen várom Lázár urat" - mondta el szegedi sajtótájékoztatóján

Gőgös Zoltán

, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt elnökhelyettese. A képviselő szerint a földérverések folyamán tömegesen jutnak földhöz szakmához nem értő emberek, ennek célja a vagyonrendezés, a saját belső körök komoly vagyonokhoz való juttatásáról szól az egész procedúra. A földárverésekről szólva, melyet már a

DK is kitárgyalt múlt héten

Gőgös Zoltán kiemelte, hogy még nem záródtak le a folyamatok, tehát nem tudni, hogy mennyi föld cserél gazdát összesen, de a képviselő azt javasolta, hogy csinálják vissza az egészet, mert "a kisember ma már nem számít." A trükköt a földeladások mögött Gőgös Zoltán abban látja, hogy Lázár János magas bérleti díjjal adja bérbe a földet saját cégének, mivel az öt évnél hosszabb bérleti szerződéseknél adómentes jövedelemre lehet szert tenni. A sertéshúsok áfa-csökkentését méltatta a szocialista politikus, azonban tovább menne a kormány által megkezdett úton, a baromfi, a hazai zöldség-gyümölcs, a tej, a tojás, az édesvízi hal és (már csak a nosztalgia miatt) a kenyér áfájának csökkentését szorgalmazza Gőgös Zoltán, ezen kedvezmények anyagi hátterét pedig a TAO támogatásoktól vonná el.

A képviselő azt javasolja, hogy csinálják vissza az egész földárverést.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605762

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.