Kultúra

Mi segít megőrizni a hűséget? – Süveges Gergő és felesége Petőfitelepen

Mi segít megőrizni a hűséget? – Süveges Gergő és felesége Petőfitelepen

2016. február 5., péntek
Mi segít megőrizni a hűséget? – Süveges Gergő és felesége Petőfitelepen
suveges_gergo03_gs

Házasságról, szerelemről, hűségről, a családi élet hétköznapjairól osztja meg gondolatait és tapasztalatait az érdeklődőkkel Süveges Gergő és felesége, Süvegesné Rudan Margit a Somogyi-könyvtár Petőfi-telepi fiókkönyvtárában (Szeged, Szántó Kovács János u. 28.). A program február 8-án, hétfőn 17.30-kor kezdődik.

A népszerű újságíró, televíziós műsorvezető és gyógypedagógus felesége népszerűsítették 2010-ben A házasság hete című országos rendezvénysorozatot. Párkapcsolatukról, a házastársi és családi összetartozásról, gyermeknevelésről vallott nézeteiket meghitt hangulatú közönségtalálkozókon, valamint az elektronikus és írott sajtóban megjelent interjúkban fogalmazták meg. Meggyőződésük szerint a hűség, felelősségvállalás és elköteleződés alapvető értékek. Úgy vélik, a boldog házasságnak nincsenek különösebb titkai, „csupán” féltett kincsként meg kell őrizni a közösen megteremtett harmóniát. „Nap mint nap dolgozunk azon, hogy a kapcsolatunk élő maradjon” – vallják. A négy gyermeket nevelő Süveges házaspár egy közös interjúban így fogalmazott: „...eddig azt tapasztaltuk, hogy az út, amelyen mi is járunk, boldogságra vezet.” A Petőfi-telepi fiókkönyvtár rendezvénye az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával és a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével kiírt, Családbarát ország 2015 című pályázat révén valósul meg. Az „...és boldogan élnek, míg meg nem halnak” elnevezésű pályázati programsorozat célja, hogy alkalmat teremtsen tartalmas családi együttlétekre, szülők és gyerekek lelki egészségének megőrzésére, a család belső harmóniájának erősítésére. A szegedi Somogyi-könyvtár központja és fiókhálózata 2015. november elejétől 2016. február végéig majd félszáz, a családok együttműködését támogató programmal várja a kicsiket és nagyokat.

somogyi_csalad_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.