Labdarúgás: új igazolása góljával nyert a SZEOL Gyulán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20160220_gyula_szeol_013

Megtörte több mint három éves nyeretlenségét a Gyula ellen a SZEOL SC: Tóth Ákos tanítványai Stefan Tomisic góljával szereztek roppant fontos három pontot a Békés megyei fürdővárosban.

Nehéz 90 perc várt Gyulán a SZEOL SC-re a tavaszi szezon első bajnokiján, hiszen eltiltás miatt Puskás Csabára, míg sérülés miatt több játékosára sem számíthatott Tóth Ákos.

A kezdeti kissé óvatosabb játék után átvette az irányítást mezőnyben a SZEOL, aminek a huszadik percben lett eredménye: Fülöp passzát a teljesen üresen maradt télen igazolt Stefan Tomisic Harman mellett küldte a kapuba nyolc méterről, így góllal debütált a szegediek mezében az új játékos, 0-1. A folytatásban főleg Tomisic nevéhez fűződtek a veszélyes lehetőségek, de a középre lőtt labdák után már nem tudta igazán megtornáztatni a gyulai kapust, míg Rácz veszélyesnek tűnő szöglete is elkerülte a kaput – így 45 perc után magabiztos játékkal vezetett Gyulán a SZEOL.

A szünet után nagy elánnal kezdett a Gyula, de Leindler mutatott be egy remek védést egy hazai szabadrúgást követően, majd Rácz tanári szerelése is kellett ahhoz, hogy ne kerüljön ziccerbe Balogh Milán. Negyed óra elteltével Kormányos duplázhatta volna meg a szegedi előnyt, de a kipattanót követően nem tudta leszorítani a labdát, majd a cseréket követően megélénkült a mérkőzés, hiszen egyre kevesebb erőt fordított a védekezésre a Gyula, de jól zárt a szegedi védelem. Az utolsó percben Sipos szabadrúgása után bár senki nem ért hozzá, de Leindler hálójában kötött ki a labda, viszont Nagy játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, majd kiállította a reklamáló Okost a lefújást követően – így az első félidőben szerzett góllal mintegy három és fél év után le tudta győzni a Gyulát a SZEOL SC, amely ezzel nagyon fontos győzelmet aratott a tavaszi első mérkőzésén.

Tóth Ákos együttese ezzel tapad a második helyezett Dunaharasztira, amely vasárnap lép majd pályára, és csupán egy ponttal előzi meg a szegedieket. A SZEOL SC a következő fordulóban február 27-én 14 órától a Szentlőrincet fogadja a Felső Tisza-parti stadionban.

A forduló többi szombati mérkőzésén:

Kozármisleny-Bölcske 9-0 (4-0)
Szentlőrinc-Pénzügyőr 1-0 (0-0)

Gyula, 200 néző
2016. február 20., 14.00
Várfürdő-Gyulai Termál FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Nagy Norbert •* Asszisztens: Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd.
0
1

NB III Közép csoport, 19. forduló

Várfürdő-Gyulai Termál FC – SZEOL SC 0 – 1 (0-1)
Gyula, Gyulai Termál FC sporttelep, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd.)
Gyula: Harman – Barna, Kerekes, Turcsek, Szabó Cs., Sipos, Okos, Bálint, Nagy G. (Katona, 68′), Styecz (Burai, 29′), Balogh M. Vezetőedző: Szekeres Lajos.
SZEOL: Leindler – Grünvald, Forró, Rácz, Kormányos, Végh (Varga R., 86′), Ondrejó, Fülöp, Kéri, Tomisic (Kántor, 90′), Maksimovic (Müllerlei, 70′). Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gól: Tomisic (20′)
Sárga lap: Bálint (12′), Okos (78′), Barna (90+3′) ill. Kéri (56′), Ondrejó (80′)
Kiállítva: Okos (90+3′)

Tóth Ákos: “Nagyon boldog vagyok, hiszen erősen foghíjasan egy olyan helyen nyertünk, ahol kevés csapat szokott. Az első félidőben megérdemelten vezettünk, a másodikban a fegyelmezett védekezést tudnám kiemelni. Ha azt mondanám, hogy lefociztuk a Gyulát, akkor nagyot lódítanék, ellenben a három pont így még értékesebb.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+4′
VÉGE! Nagy lefújja, egy rendkívül fontos győzelmet arat a tavaszi nyitányon a SZEOL SC, amely le tudja győzni idegenben a Gyulát!
90+3′
Okos is letámadja a játékvezetőt, aki megunja a szövegelést, és előhúzza a sárgát, mivel a hazai hetesnek már volt, így kiállítja őt a bíró!
90+3′
Barna kap sárgát az iménti esetet reklamálva.
90+2′
Ezt megúszta a SZEOL! Sipos végzett el szabadrúgást balról, az oldalvonaltól picit bentebbről, a labdája mindenki mellett-felett elszállt, Leindler sem tudott hozzáérni, és a kapuban kötött ki a labda, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
90+1′
Három percet tesz rá a játékvezető.
90′
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: a gólszerző Tomisic számára ér véget picivel hamarabb a meccs, érkezik Kántor Máté.
86′
Itt a második szegedi csere: Végh Ariel jön le, a helyére pedig Varga Richárd áll be.
84′
Kéri indult meg remekül, négy gyulait is elküldött, és már a tizenhatoson belül járt, igazítani akart volna még egyet, de az ötödik hazai játékos már kivágta lövésre lendülő lába elől a labdát.
83′
Most volt egy kis szerencséje is a SZEOL-nak, az akciót indító Okos a balon induló Balogh Milántól visszakapta a labdát középen, azonban lecsúszott a lábáról a labda, így Rácz begyűjtötte azt.
81′
Müllerleit találja meg a hosszún Végh Ariel szöglete, akinek lövése a rövid sarok felé ment volna, de Harman résen volt, és újra szögletre ütötte. A második korner után tisztáznak a hazaiak.
80′
Sárga a SZEOL-nál is, Ondrejó egy taktikai faultot követ el Katonával szemben, ezért ő is lapot kap.
78′
Okos sárgul be szövegelésért.
76′
Az idő a hazaiakat szorítja, ennek megfelelően egyre többet kockáztatnak a hazaiak, aminek eredményeképp az utóbbi percekben be is szorítja egy picit a SZEOL-t a Gyula, de komoly helyzetig nem jutnak a hazaiak.
70′
Cserél a SZEOL: Maksimovic hagyja el a pályát, helyére a szegediek másik téli szerzeménye, Müllerlei Szabolcs áll be.
68′
Kihasználja második cserelehetőségét a Gyula: Nagy Gergely helyét Katona foglalja el.
65′
Most némi tanácstalanság mutatkozott a szegediek játékában, bár a jól felépített akció után eljutottak a gyulaiak tizenhatosán belülre, de ott megállította őket a hazai védelem, amely tisztázni tudott.
60′
Ez egy komoly lehetőség volt, Kéri futott el a jobb oldalon, majd centerezését Harman ütötte ki, amire érkezett Kormányos, ő ballal lőtt kapásból, de 20 méteres lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.
57′
Az iménti eset végül egy gyenge fejeléssel végződik, de ennél érdekesebb, hogy Kérit nemes egyszerűséggel arcon vágták a félpályánál, viszont ezt nem látta a játékvezető.
56′
Kérié a meccs első szegedi sárgája, aki a meginduló Balogh Milánt szerelte elég határozottan hátulról.
52′
Rácz! Remek szerelés a védőtől, Balogh Milán cselezgetése után az utolsó ember szerepét betöltő Rácz higgadtan választotta el ellenfelét a labdától egy mintaszerű belépővel!
51′
A második félidő első lehetősége a hazaiaké: a tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgás veszélyesen csapódott, senki nem ért hozzá, így lett veszélyes, Leindlernek nyújtózkodnia kellett, de ki tudta tolni a jobb kapufa mellől!
46′
Csere nélkül folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Nem hosszabbít az első félidő végén Nagy Norbert: mondhatni megérdemelten vezet 45 perc játékot követően a SZEOL, amely jóval veszélyesebb ellenfelénél, és Tomisic góljának köszönhetően előnyből is várhatja majd a folytatást.
43′
Végh Ariel szögletét bólintja kapu felé a felhúzódó, hosszún érkező Rácz, de végül ez is kívülről megy el a léc mellett.
41′
Ismét Tomisic érkezik középen egy balról középre lőtt labdára: tíz méterről leadott lövését azonban lábbal védi Harman, ez nagy lehetőség volt!
37′
Ismét Okos, a hazaiak egyik legagilisebb játékosa eddig a szélső: most három szegedi között kígyózott be a tizenhatoson belülre, majd elesett – Nagy Norbert minden bizonnyal helyesen ítélve azonban nem fújt büntetőt mindezért.
33′
Ez nem lett volna rossz akció a hazaiaktól, talán az első formásabb támadás a Gyulától a meccs során, de a kiugró Nagy Gergelyt lesen állítja meg a partjelző.
32′
Ezúttal a szegediek is pontrúgás után veszélyeztetnek: Végh Ariel a tizenhatos jobb sarkáról csavar, de labdája végül a jobb kapufa mellett köt ki.
29′
Máris változtatnak a hazaiak: Styecz Milánt lehívja a gyulaiak mestere, helyére Burai Dávid áll be.
28′
Megint Nagy Gergely veszélyeztet a hazaiaktól, jobbról lőtt élesen, de a lökete jó fél méterrel kerüli el Leindler kapujának bal felső sarkát.
27′
Majdnem ott a második, de kár érte! Kéri robogott el a jobb oldalon, majd centerezésére Tomisic érkezett, de fejese kevéssel a jobb kapufa mellett suhan el.
24′
Okos szabadrúgása jelent némi veszélyt a szegedi kapura: az oldalvonal mellől középre tekert labdája majd hogy nem kapura lövésnek is beillik, de Leindler időben odaér rá, és megfogja a labdát. Továbbra is főleg a SZEOL-nál van a labda, a hazaiak kevésbé aktívak.
20′
GÓÓÓÓÓL! Itt a szegedi fölény eredménye! Elcsúszott a gyulai védekezés, Fülöp passza teljesen üresen találja meg Tomisicet, az új igazolás pedig góllal debütál, miután 8 méterről, a balösszekötő helyéről nagy erővel a rövid alsóba lő, ezzel vezet a SZEOL, 0-1!
14′
Mezőnyben egyre inkább átveszi a kezdeményezést vendéglátója felett a szegedi együttes, amely labdabirtoklásban is a gyulaiak fölé kerekedik az első perceket követően.
12′
Bálinté az első sárga, aki egy szegedi labdaszerzés után a nyakánál fogva rántja vissza Végh Arielt a félpályánál.
5′
Itt az első lehetőség, Okos passzolt magas ívben Nagy Gergely elé, aki kapásból lőtt a balösszekötő helyéről, a hosszú alsó felé tartó labdája azonban végül ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.
3′
Nagy iramban kezdtek a csapatok, de közben azért figyelnek a biztonságra is – a szegediek egyelőre főleg ívelésekkel próbálkoztak támadásépítésben.
1′
Egy térfélcserét követően a fehér mezben játszó SZEOL kezdte a játékot, a hazaiak tiszta kékben lépnek pályára.

13.48 – Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának tavaszi idényében, elsőként a hetedik Gyula vendégei a szegediek. Tóth Ákos együtteséből több ember is hiányzik sérülés, illetve a csapatkapitány Puskás Csaba eltiltás miatt ezen a találkozón.

A mérkőzés Nagy Norbert sípjára 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hosszú idő után nyerni tudott a Gyula ellen a SZEOL SC.http://szegedma.hu/?p=610824

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 20.

Default thumbnail
Előző sztori

A lengyel-magyar szolidaritás évének nyilvánította a lengyel szenátus a 2016-os évet

Default thumbnail
Következő sztori

Aláírták a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház magyar kormányzati támogatásáról szóló szerződést

Legutóbbi hasonló cikkek