Sport

Labdarúgás: új igazolása góljával nyert a SZEOL Gyulán + FOTÓK

Labdarúgás: új igazolása góljával nyert a SZEOL Gyulán + FOTÓK

2016. február 20., szombat
Labdarúgás: új igazolása góljával nyert a SZEOL Gyulán + FOTÓK
SZS20160220_gyula_szeol_013

Megtörte több mint három éves nyeretlenségét a Gyula ellen a SZEOL SC: Tóth Ákos tanítványai Stefan Tomisic góljával szereztek roppant fontos három pontot a Békés megyei fürdővárosban.

Nehéz 90 perc várt Gyulán a SZEOL SC-re a tavaszi szezon első bajnokiján, hiszen eltiltás miatt Puskás Csabára, míg sérülés miatt több játékosára sem számíthatott

Tóth Ákos

. A kezdeti kissé óvatosabb játék után átvette az irányítást mezőnyben a SZEOL, aminek a huszadik percben lett eredménye:

Fülöp

passzát a teljesen üresen maradt télen igazolt

Stefan Tomisic

Harman

mellett küldte a kapuba nyolc méterről, így góllal debütált a szegediek mezében az új játékos, 0-1. A folytatásban főleg Tomisic nevéhez fűződtek a veszélyes lehetőségek, de a középre lőtt labdák után már nem tudta igazán megtornáztatni a gyulai kapust, míg

Rácz

veszélyesnek tűnő szöglete is elkerülte a kaput - így 45 perc után magabiztos játékkal vezetett Gyulán a SZEOL. A szünet után nagy elánnal kezdett a Gyula, de

Leindler

mutatott be egy remek védést egy hazai szabadrúgást követően, majd Rácz tanári szerelése is kellett ahhoz, hogy ne kerüljön ziccerbe

Balogh Milán

. Negyed óra elteltével Kormányos duplázhatta volna meg a szegedi előnyt, de a kipattanót követően nem tudta leszorítani a labdát, majd a cseréket követően megélénkült a mérkőzés, hiszen egyre kevesebb erőt fordított a védekezésre a Gyula, de jól zárt a szegedi védelem. Az utolsó percben

Sipos

szabadrúgása után bár senki nem ért hozzá, de Leindler hálójában kötött ki a labda, viszont Nagy játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, majd kiállította a reklamáló

Okost

a lefújást követően - így az első félidőben szerzett góllal mintegy három és fél év után le tudta győzni a Gyulát a SZEOL SC, amely ezzel nagyon fontos győzelmet aratott a tavaszi első mérkőzésén.

Tóth Ákos

együttese ezzel tapad a második helyezett Dunaharasztira, amely vasárnap lép majd pályára, és csupán egy ponttal előzi meg a szegedieket. A SZEOL SC a következő fordulóban február 27-én 14 órától a Szentlőrincet fogadja a Felső Tisza-parti stadionban.

A forduló többi szombati mérkőzésén:

Kozármisleny-Bölcske 9-0

(4-0)

Szentlőrinc-Pénzügyőr 1-0

(0-0)

Gyula, 200 néző
2016. február 20., 14.00
Várfürdő-Gyulai Termál FC
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Nagy Norbert •* Asszisztens: Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd.
0
-
1

NB III Közép csoport, 19. forduló

Várfürdő-Gyulai Termál FC - SZEOL SC 0 - 1 (0-1)

Gyula, Gyulai Termál FC sporttelep, 200 néző. Vezette: Nagy Norbert (Kövér Tamás, Szabó Ferenc Szilárd.)

Gyula:

Harman - Barna, Kerekes, Turcsek, Szabó Cs., Sipos, Okos, Bálint, Nagy G. (Katona, 68'), Styecz (Burai, 29'), Balogh M.

Vezetőedző:

Szekeres Lajos.

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Rácz, Kormányos, Végh (Varga R., 86'), Ondrejó, Fülöp, Kéri, Tomisic (Kántor, 90'), Maksimovic (Müllerlei, 70').

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gól:

Tomisic (20')

Sárga lap:

Bálint (12'), Okos (78'), Barna (90+3') ill. Kéri (56'), Ondrejó (80')

Kiállítva:

Okos (90+3') Tóth Ákos:

"Nagyon boldog vagyok, hiszen erősen foghíjasan egy olyan helyen nyertünk, ahol kevés csapat szokott. Az első félidőben megérdemelten vezettünk, a másodikban a fegyelmezett védekezést tudnám kiemelni. Ha azt mondanám, hogy lefociztuk a Gyulát, akkor nagyot lódítanék, ellenben a három pont így még értékesebb."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+4'
VÉGE! Nagy lefújja, egy rendkívül fontos győzelmet arat a tavaszi nyitányon a SZEOL SC, amely le tudja győzni idegenben a Gyulát!
90+3'
Okos is letámadja a játékvezetőt, aki megunja a szövegelést, és előhúzza a sárgát, mivel a hazai hetesnek már volt, így kiállítja őt a bíró!
90+3'
Barna kap sárgát az iménti esetet reklamálva.
90+2'
Ezt megúszta a SZEOL! Sipos végzett el szabadrúgást balról, az oldalvonaltól picit bentebbről, a labdája mindenki mellett-felett elszállt, Leindler sem tudott hozzáérni, és a kapuban kötött ki a labda, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.
90+1'
Három percet tesz rá a játékvezető.
90'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: a gólszerző Tomisic számára ér véget picivel hamarabb a meccs, érkezik Kántor Máté.
86'
Itt a második szegedi csere: Végh Ariel jön le, a helyére pedig Varga Richárd áll be.
84'
Kéri indult meg remekül, négy gyulait is elküldött, és már a tizenhatoson belül járt, igazítani akart volna még egyet, de az ötödik hazai játékos már kivágta lövésre lendülő lába elől a labdát.
83'
Most volt egy kis szerencséje is a SZEOL-nak, az akciót indító Okos a balon induló Balogh Milántól visszakapta a labdát középen, azonban lecsúszott a lábáról a labda, így Rácz begyűjtötte azt.
81'
Müllerleit találja meg a hosszún Végh Ariel szöglete, akinek lövése a rövid sarok felé ment volna, de Harman résen volt, és újra szögletre ütötte. A második korner után tisztáznak a hazaiak.
80'
Sárga a SZEOL-nál is, Ondrejó egy taktikai faultot követ el Katonával szemben, ezért ő is lapot kap.
78'
Okos sárgul be szövegelésért.
76'
Az idő a hazaiakat szorítja, ennek megfelelően egyre többet kockáztatnak a hazaiak, aminek eredményeképp az utóbbi percekben be is szorítja egy picit a SZEOL-t a Gyula, de komoly helyzetig nem jutnak a hazaiak.
70'
Cserél a SZEOL: Maksimovic hagyja el a pályát, helyére a szegediek másik téli szerzeménye, Müllerlei Szabolcs áll be.
68'
Kihasználja második cserelehetőségét a Gyula: Nagy Gergely helyét Katona foglalja el.
65'
Most némi tanácstalanság mutatkozott a szegediek játékában, bár a jól felépített akció után eljutottak a gyulaiak tizenhatosán belülre, de ott megállította őket a hazai védelem, amely tisztázni tudott.
60'
Ez egy komoly lehetőség volt, Kéri futott el a jobb oldalon, majd centerezését Harman ütötte ki, amire érkezett Kormányos, ő ballal lőtt kapásból, de 20 méteres lövése a kapu fölött hagyta el a játékteret.
57'
Az iménti eset végül egy gyenge fejeléssel végződik, de ennél érdekesebb, hogy Kérit nemes egyszerűséggel arcon vágták a félpályánál, viszont ezt nem látta a játékvezető.
56'
Kérié a meccs első szegedi sárgája, aki a meginduló Balogh Milánt szerelte elég határozottan hátulról.
52'
Rácz! Remek szerelés a védőtől, Balogh Milán cselezgetése után az utolsó ember szerepét betöltő Rácz higgadtan választotta el ellenfelét a labdától egy mintaszerű belépővel!
51'
A második félidő első lehetősége a hazaiaké: a tizenhatos sarkáról elvégzett szabadrúgás veszélyesen csapódott, senki nem ért hozzá, így lett veszélyes, Leindlernek nyújtózkodnia kellett, de ki tudta tolni a jobb kapufa mellől!
46'
Csere nélkül folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Nem hosszabbít az első félidő végén Nagy Norbert: mondhatni megérdemelten vezet 45 perc játékot követően a SZEOL, amely jóval veszélyesebb ellenfelénél, és Tomisic góljának köszönhetően előnyből is várhatja majd a folytatást.
43'
Végh Ariel szögletét bólintja kapu felé a felhúzódó, hosszún érkező Rácz, de végül ez is kívülről megy el a léc mellett.
41'
Ismét Tomisic érkezik középen egy balról középre lőtt labdára: tíz méterről leadott lövését azonban lábbal védi Harman, ez nagy lehetőség volt!
37'
Ismét Okos, a hazaiak egyik legagilisebb játékosa eddig a szélső: most három szegedi között kígyózott be a tizenhatoson belülre, majd elesett - Nagy Norbert minden bizonnyal helyesen ítélve azonban nem fújt büntetőt mindezért.
33'
Ez nem lett volna rossz akció a hazaiaktól, talán az első formásabb támadás a Gyulától a meccs során, de a kiugró Nagy Gergelyt lesen állítja meg a partjelző.
32'
Ezúttal a szegediek is pontrúgás után veszélyeztetnek: Végh Ariel a tizenhatos jobb sarkáról csavar, de labdája végül a jobb kapufa mellett köt ki.
29'
Máris változtatnak a hazaiak: Styecz Milánt lehívja a gyulaiak mestere, helyére Burai Dávid áll be.
28'
Megint Nagy Gergely veszélyeztet a hazaiaktól, jobbról lőtt élesen, de a lökete jó fél méterrel kerüli el Leindler kapujának bal felső sarkát.
27'
Majdnem ott a második, de kár érte! Kéri robogott el a jobb oldalon, majd centerezésére Tomisic érkezett, de fejese kevéssel a jobb kapufa mellett suhan el.
24'
Okos szabadrúgása jelent némi veszélyt a szegedi kapura: az oldalvonal mellől középre tekert labdája majd hogy nem kapura lövésnek is beillik, de Leindler időben odaér rá, és megfogja a labdát. Továbbra is főleg a SZEOL-nál van a labda, a hazaiak kevésbé aktívak.
20'
GÓÓÓÓÓL! Itt a szegedi fölény eredménye! Elcsúszott a gyulai védekezés, Fülöp passza teljesen üresen találja meg Tomisicet, az új igazolás pedig góllal debütál, miután 8 méterről, a balösszekötő helyéről nagy erővel a rövid alsóba lő, ezzel vezet a SZEOL, 0-1!
14'
Mezőnyben egyre inkább átveszi a kezdeményezést vendéglátója felett a szegedi együttes, amely labdabirtoklásban is a gyulaiak fölé kerekedik az első perceket követően.
12'
Bálinté az első sárga, aki egy szegedi labdaszerzés után a nyakánál fogva rántja vissza Végh Arielt a félpályánál.
5'
Itt az első lehetőség, Okos passzolt magas ívben Nagy Gergely elé, aki kapásból lőtt a balösszekötő helyéről, a hosszú alsó felé tartó labdája azonban végül ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput.
3'
Nagy iramban kezdtek a csapatok, de közben azért figyelnek a biztonságra is - a szegediek egyelőre főleg ívelésekkel próbálkoztak támadásépítésben.
1'
Egy térfélcserét követően a fehér mezben játszó SZEOL kezdte a játékot, a hazaiak tiszta kékben lépnek pályára.
13.48 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezd a SZEOL SC az NB III Közép csoportjának tavaszi idényében, elsőként a hetedik Gyula vendégei a szegediek. Tóth Ákos együtteséből több ember is hiányzik sérülés, illetve a csapatkapitány Puskás Csaba eltiltás miatt ezen a találkozón. A mérkőzés Nagy Norbert sípjára 14 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Hosszú idő után nyerni tudott a Gyula ellen a SZEOL SC.http://szegedma.hu/?p=610824

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 20.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.