Sport

Labdarúgás: nem érdemelt vereséget a Szeged-Grosics Gyirmóton

Labdarúgás: nem érdemelt vereséget a Szeged-Grosics Gyirmóton

2016. február 21., vasárnap
Labdarúgás: nem érdemelt vereséget a Szeged-Grosics Gyirmóton
gyirmot_szeged2011

Küzdelmes, kiélezett mérkőzésen szenvedett 2-1-es vereséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia a listavezető Gyirmót otthonában.

Villámrajtot vettek a csapatok, hiszen egy kontra végén

Simon András

már a 4. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, amit a 7. minutumban

Berde István

fejjel egyenlített ki

Zabari Dávid

felívelt szabadrúgásából. (1-1) Az első tíz perc rohanása után már szervezettebb, fegyelmezettebb játékot mutattak a felek, aminek a lelátón helyet foglalók "itták meg a levét", mivel a labda főként a két tizenhatos között pattogott, a kapuk elvétve sem forogtak veszélyben. Fordulás után sem változott sokat a mérkőzés képe: a gyirmótiak igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést, míg a szegediek kemény, agresszív védekezésből próbáltak gyors kontrákkal megindulni. A 72. percben egy ilyen támadás végén

Szabó Péter

vette célba a hosszú alsó sarkot egy belsős gurítással,

Sebők Zsolt

azonban magabiztosan védte a lövést. Nem sokkal később

Samuel Obot

távolról vette célba a kaput, csakhogy Sebők ezúttal is résen volt. Már az utolsó negyedóra percei kezdtek el peregni, amikor

Balogh Béla

egy szöglet után fejjel mattolta

Szántai Leventét

, ismét előnyhöz juttatva ezáltal a listavezetőt. (2-1)

Klausz László

a kialakult helyzetre válaszul pályára küldte

Hegedűs Martint

és

Andorka Pétert

is. Már a hosszabbításban utóbbi be is talált a hálóba, de les címén - egy minimum véleményes ítélettel -

Oláh Gábor

játékvezető kifelé fújt szabadrúgást. A végére még

Király Patrik

előtt is kimaradt egy egyenlítési lehetőség, így a Szeged nem tudta a szezonban másodjára is megtréfálni a bajnokaspiráns győrieket. A Klausz-legénység 16 fordulót követően úgy áll a negyedik pozícióban, hogy hat pont a hátránya a dobogó alsó fokát elfoglaló Budaörs mögött, viszont csak három egységgel előzi meg a tizenkettedik Balmazújvárost. Germánék egy hét múlva szombaton a kilencedik Siófokot látják vendégül.

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion
2016. február 21., 15.00
Gyirmót FC Győr
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Oláh Gábor •* Asszisztens: Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs
2
-
1

Labdarúgó NB II, 16. forduló:

Gyirmót FC Győr - Szeged 2011-Grosics Akadémia 2-1 (1-1)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. Vezette: Oláh Gábor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Szalai Balázs).

Gyirmót:

Sebők - Nagy, Balogh B., Szekeres, Völgyi, Bori, Kiss, Simon An. (Tóth N. 72'), Madarász, Vass (Máté 61'), Simon At. (Horváth 81').

Vezetőedző:

Bene Ferenc.

Szeged:

Szántai - Áchim, Tóth G., Farkas, Zabari, Berde, Oláh (Andorka 85'), Coroian (Király 61'), Szabó, Germán, Obot (Hegedűs 83').

Vezetőedző:

Klausz László.

Gólszerzők:

Simon An. (4'), Balogh B. (78'), ill. Berde (7').

Sárga lap:

Simon An. (69'), Szekeres (88'), ill. Áchim (39'), Germán (66'), Obot (76'). Bene Ferenc:

"Rengeteg energiát mozgósított ma a csapat, mindent megtettek a játékosok a győzelemért. Akadt ugyan egy-két gyengébb teljesítmény, de összességében mindenki küzdött a csapatért. Időnként a támadójáték is gördülékenyen ment, és bár nem rúgtunk sok gólt, a küzdeni akarás végül sikert eredményezett."

Klausz László:

"Minden játékosomnak gratulálok, mert nagyszerűen játszottak! Nem érdemeltünk vereséget. Elégedett voltam a csapat minden tagjával, hiszen meg tudtuk szorítani a bajnokesélyest, sőt, még a győzelem is benne volt a pakliban."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+3'
Vége a mérkőzésnek! Bár a Szeged-Grosics egyértelműen rászolgált a pontszerzésre, véleményes hajrábeli történések után végül a Gyirmót tartotta otthon a három pontot.
90+3'
Mi maradt ki?! Szabó felívelését Sebők rossz helyre öklözte, Király viszont nem tudta az üres kapuba irányítani már estében a labdát.
90+2'
Ez azért több mint bosszantó! Germán fejelt le egy beívelést Andorka elé, aki félfordulatból mattolta is Sebőköt, de a játékvezető les címén érvénytelenítette a találatot.
89'
...Germán tekerése Andorkában akadt el.
88'
Ez most komoly egyenlítési lehetőség! Szekeres 19 méterre a kaputól vágta fel Szabót, amiért egy sárga lap is jutott a gyirmóti védőnek.
87'
Némiképp beszorul a hajrára a Gyirmót, de közben vészesen fogy az idő a vendégek szempontjából.
85'
Érkezett a pályára Andorka Péter is, Oláh Gergő számára ért véget a meccs így. Egyértelmű Klausz mester szándéka, hiszen egy klasszikus befejező csatárt küldött fel egy középpályás helyett.
83'
A szegedieknél Hegedűs Martin érkezett Obot helyére.
81'
Kihasználta harmadik cserelehetőségét Bene Ferenc, Simon Attila helyett Horváth Adrián szállt be a mérkőzésbe.
78'
Gól... Völgyi szögletét a kilencszeres magyar válogatott védő Balogh Béla stukkolta a léc alá, Szántainak nem volt esélye védeni. 2-1.
76'
Obot is besárgult egy Madarász ellen elkövetett szabálytalanság nyomán.
75'
Két szögletet is elvégezhettek egymás után a vendégek, ugyanakkor egyik sem okozott közvetlen veszélyt. A második beadást után Obot tűzte rá a kipattanót 25-26 méterről. Sebők gond nélkül fogta a jobb alsóra tartó löketet.
72'
Gyors szegedi kontra végén a balon felfutó Szabó áttette a labdát a jobb lábára, de a hosszú alsóra tartó lapos lövését Sebők magabiztosan fogta.
72'
Simon András helyét Tóth Norbert vette át a folytatásra.
71'
Máté nagyszerűen vette át középen Bori beadását, csakhogy utána hosszan tolta meg a labdát Farkas mellett. Végül megpróbált egy homorítást, de Oláh bíró ezt nem vette be.
69'
Simon András odaszólt valamit a játékvezetőnek, ezért is előkerült a spori zsebéből a sárga kártya.
66'
Germán kapott egy sárga lapot, miután rácsúszott Szekeres bokájára.
65'
Szép csendesen peregnek a percek. Egyre inkább úgy tűnik, egyetlen gól győzelmet érhet a hátralévő időben az azt szerző együttesnek.
61'
Mindkét mester cserére szánta el magát: Vass Patrikot Máté János, Andrei Coroiant Király Patrik váltotta.
56'
Simon András lágyan emelt középre az alapvonalról, de már a tizenhatoson belülről. Tóth Gábor mindenkit megelőzve bólintotta ki a tizenhatos előteréig a löbbölést, Völgyi kapáslövése pedig Obotban akadt el.
55'
Bori alapvonali beadását Farkasnak kellett elfejelnie Simon András elől a kapu torkában - újabb fontos mentés volt ez a védőtől.
54'
Áchim mintegy 30 méterről sem volt rest célba venni a kaput. Külsős bombája végül a labdafogó hálóban kötött ki, elnézést is kért a többiektől.
50'
Simon Attila ugratta volna üresbe a tizenhatoson belül a támadást követő Völgyit, de Obot jó ütemben avatkozott közbe. Ott folytatják a felek a meccset, ahol az első játékrész végén abbahagyták: a Gyirmót igyekszik presszinget kifejteni, a Szeged pedig becsületesen, szervezetten állja a sarat, amikor pedig lehet, ellentámadásba lendül.
46'
Folytatódik a meccs, csere nem történt a szünetben egyik oldalon sem.

SZÜNET

45'
Oláh Gábor hosszabbítás nélkül vetett véget az első félidőnek, amely egy gyors gólváltással kezdődött, utána azonban beállt a játék, így leginkább a küzdő jelleget lehet kiemelni összességében az első 45 perc kapcsán.
43'
Nem találják a rést a hazaiak a szegedi védősoron - hiányzik a kreativitás egyelőre a kék mezesek futballjából. Eközben Germánék főként kontrákra próbálnak alapozni, de az látszik, kevés lehetőségüket kell majd hatékonyan kihasználniuk a második félidőben, ha minden így marad.
39'
Áchim gyűjtötte be az első sárgát a meccsen, amiért elég keményen beleszállt hátulról Völgyi lábába.
35'
Völgyi tűzött rá egy szöglet utáni kipattanót 18-ról. Erő volt a próbálkozásban, az irányzék viszont körülbelül két métert tévesztett vertikálisan.
33'
Az első félórán túl a Bene-tanítványok legfőképpen csak a labdabirtoklásban dominálnak, a szegedi védelem ugyanakkor stabilan zár, így továbbra sem jutnak el helyzetekig Simonék.
28'
Balogh Béla szögletet követő csúsztatása a rövidről okozott némi riadalmat. Völgyi aztán másodjára is beívelhetett a sarokról, de ez már lecsúszott a lábáról, így a labda a kapu tetején kötött ki anélkül, hogy bárki beleérhetett volna.
25'
Az első tíz perc rohanását és káoszát követően mostanra már összeállt a két csapat kitervelt szerkezete. Ennek egyelőre az az eredménye, hogy kevesebb alkalommal kerülnek veszélybe a kapuk.
22'
Farkas akasztott meg tanárian egy ígéretesen induló hazai kontrát. Fontos belépő volt a bekktől, hiszen mögötte már csak Szántai maradt volna.
18'
Simon Attila és Madarász kényszerítője után utóbbi bökte kapura a labdát 16-ról, de a jobb alsóhoz képest nagyjából két métert tévedett. A gyirmótiak láthatóan igyekeznek magukhoz ragadni a kezdeményezést, ugyanakkor a Klausz-legénység bátor, agresszív játékkal válaszol eddig.
13'
Szép szegedi akció közben Zabari ívelt át a tizenhatos oldalvonalától a hosszúra, ahol Oláh Gergő érkezett szabadon. A középpályás kapásból próbált meg centerezni, de ez sem ért el Germánig.
11'
Szabó Péter szúrt volna cipőheggyel egy passzt a tizenhatos sarkától középre Germánnak, a hazai védők azonban résen voltak, így nem jutott el az átadás a fehér mezesek csékájához. Eddig változatos a játék képe, miközben jó iramban robognak a csapatok.
7'
GÓÓÓL!!! Ott az egyenlítés! Berde fejese hullott be a bal kapufa mellé Zabari mélységből felívelt szabadrúgását követően! 1-1!
6'
Vass egy az egyben remekül csinált meg egy ütemcselt Zabarival szemben, 16 méterről azonban meglehetősen gyengén, laposan vette célba a rövid alsót. Szántainak ez így nem okozott gondot.
4'
Gól... Villámgyors hazai kontra végén Simon András először a keresztlécet lőtte telibe mintegy 8 méterről, a kipattanót viszont már három védő gyűrűjében a hálóba bombázta kapásból. 1-0.
2'
Bori fineszesen emelt volna a védelem mögé, de Zabari lefutotta a kiugratási kísérletnél Vass Patrikot. Az ezt követő szöglet aztán nem hozott veszélyt Szántai Levente kapujára.
1'
A kékben játszó hazaiak indították útjára a labdát, a vendégek tiszta fehérben lépnek ma pályára.

14.55:

Üdvözöljük olvasóinkat, perceken belül kezdődik a 2016-os év első bajnoki mérkőzése a Szeged-Grosics számára! Klausz László a kezdőben szavazott bizalmat a két télen igazolt játékosnak, Andrei Coroiannak és Samuel Obotnak. A szegediek mestere a padon is jelentős változtatási lehetőségeket tudhat a magáénak, hiszen szükség esetén Molnár F. Tamás kapus mellett Balogh Miklós, Pászka Lóránd, Andorka Péter, Hegedűs Martin, Király Patrik és Vladimi Veselinov is játékra kész.

A mérkőzés Oláh Gábor sípjelére 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Bár rászolgált a pontszerzésre, végül vesztesen hagyta el a pályát a Szeged-Grosics Gyirmóton. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611067

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.