Sport

Kézilabda: támadásban kell javulnia tavaszra az SZKKSE-nek

Kézilabda: támadásban kell javulnia tavaszra az SZKKSE-nek

2016. február 5., péntek
Kézilabda: támadásban kell javulnia tavaszra az SZKKSE-nek
szkkse_oroshaza40_gs

Vasárnap elkezdődik a tavaszi idény a Szeged KKSE számára: a hatodik helyen telelő csapatra rögtön egy veszélyes kirándulás vár a Göd otthonában. A gárda vezetőedzőjét, Marosán Györgyöt kérdeztük a szezon második fele előtt.

Majd két hónapos szünetet követően lép pályára vasárnap a Szeged KKSE: a tavaly az NB I-ben szerepelt, és a nyáron

alaposan átalakult

együttes első tavaszi bajnokiját Gödön játssza a téli felkészülést követően. „Úgy látom, sikeres felkészülésen vagyunk túl. Fizikailag jó állapotban várjuk a bajnokságot, igaz, többen nem lettünk a keretben, új játékossal nem bővültünk. Ugyanazok a célok, próbáljuk a fiatalokat beépíteni. Vasárnap lesz az első visszacsatolás, amikor kiderül, hogy valóban olyan sikeres volt-e a felkészülés, mint amilyennek gondolom” - mondta el portálunknak

Marosán György

, a Szeged KKSE vezetőedzője. Nem vonulhatott jó szájízzel a téli pihenőre a szegedi együttes, amely utolsó bajnokiját hazai pályán elvesztette a Kisvárda ellen, pedig egy győzelem nagyon sokat érhetett volna az SZKKSE számára. „Az utolsó mérkőzünk nüanszokon múlott, ha azt nyertük volna, akkor a harmadik helyen fordulunk. Közhely, de tényleg nüanszok döntenek ebben a mezőnyben, nekünk a célunk az élmezőny, én nagyon szeretném az első öt hely valamelyikét. Eredménykényszer nincs a lányokon, a fiatalok beépítése a legfontosabb” - fogalmazott Marosán György. Fontos derbik várnak rögtön az első pár mérkőzésen az SZKKSE-re, hiszen a Gödöt követően a szegediekhez hasonlóan a tavaszi rajt előtt szintén 16 pontos Szent István SE érkezik majd a Tisza-partjára, majd két rangadó következik az Eger és a Kecskemét ellen. „A Göd főleg idegenben nagyon kellemetlen ellenfél, a Váctól érkező kettős játékengedéllyel rendelkező játékosok erősítik őket, a Szent Istvánnal azonos pontszámmal állunk, ez a két meccs egy nyolcpontos derbi, hiszen a Göd mögöttünk két ponttal áll. Az Eger abszolút bajnokesély, ahol nincs teher, majd a Kecskemét jön, amelyik a bajnokság egyik legjobb keretével rendelkező csapat. Ez az első négy meccs meghatározhatja a tavaszunkat” - tekintett a szezon folytatásának első felére a szegediek mestere. Az idény első mérkőzésén magabiztos győzelmet aratott a vasárnapi ellenféllel szemben az SZKKSE: Albert Helgáék éppen kétszer annyi gólt szereztek a Gödnél, így 30-15-re nyertek a szezonnyitón, így a gödieket a visszavágás is motiválhatja vasárnap. „Ők is az elején jártak a csapatépítésnek, és nekik nagyon sokat jelent a két kettős játékengedélyű játékos.

Hámori Konszuéla

és valószínűleg

Helembai Fanni

lesz a másik játékos, előbbit például Magyarország legjobb junior játékosának választották az elmúlt évben. Két olyan játékosról beszélünk, akik játékukkal meg tudnak határozni egy meccset, nekünk az lesz a feladatunk, hogy kikapcsoljuk őket, illetve tudjuk játszani a mi játékunkat, nem lesz könnyű dolgunk” - tekintett a vasárnapi találkozóra Marosán György. A tavaszi eredményes szereplés, és akár a vasárnapi győzelem döntő faktorával kapcsolatban Marosán György kifejtette, a csapatai ereje eddig is a védekezésben volt, egyúttal némi meglepetésre hatodik helyezettként, de az idei bajnokságban is az SZKKSE kapta a legkevesebb gólt. „Ez mutatja egyben a problémánkat is: a támadójátékot. Ha meg tudjuk tartani azt a stabil védekezést, amit ősszel is produkáltunk nagyon sok meccsen, és ha az elmúlt négy hét munkájából sikerül kicsit merítenünk támadásban, a gyakorolt kapcsolatokat egy magasabb szinten tudjuk művelni, akkor tudnunk kell Gödön is. Teljesen új csapat alakult a nyáron, a támadás egy hosszabb folyamatot igényel, mire összeáll. A tavasztól azt várom, hogy támadásban is fejlődjünk, a lövőpotenciálunk is egy magasabb szinten legyen. Sok munka vár még ránk, de bízok benne, hogy támadásban eredményesek leszünk és a védekezésünk is ugyanilyen feszes marad” - összegezte az SZKKSE vezetőedzője.

Elsősorban a fiatal játékosait építené tovább a Szeged KKSE tavasszal.http://szegedma.hu/?p=606588

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.