Jégkorong: hazai pályán vívhatja kulcsfontosságú meccsét a Tisza Volán vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-crvena_zvezda014kf

Vasárnap este hazai környezetben fogadja a pályaválasztói jogát feladó Crvena Zvezda csapatát a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC.

Rendkívül éles rangadó várható a magyar együttes és a deklaráltan a bajnoki címért küzdő belgrádiak között, hiszen a vesztett pontok tekintetében ugyanúgy állnak a felek, akikhez e téren csatlakozik a Partizan is. A vonatkozó összevetésben ez a három alakulat foglalja el jelenleg a szerb élvonal dobogóját, egyikük, az alapszakasz győztese pedig igazán kedvező helyzetből várhatja majd a rájátszást, ahol a negyedik helyet vélhetően elérő NS Stars lehet az ellenfél a döntőért zajló párharcban. A másik ágon a második és harmadik helyezett csap össze, azaz onnan lényegesen nehezebb lesz bárkinek is elérnie a finálét.

A tabella állása:

# Csapat M. Gy. Gy. h. V. h. V. G.a. P.
1. Tisza Volán 8 7 0 0 1 62-26 21
2. Crvena Zvezda 6 5 0 0 1 61-9 15
3. NS Stars 8 4 0 0 4 48-34 12
4. Partizan 4 3 0 0 1 30-11 9
5. Vitez 6 1 0 0 5 14-52 3
6. Vojvodina 8 0 0 0 8 8-91 0

A szegediek malmára hajtja a vizet, hogy – technikai okokból kifolyólag – újfent hazai környezetben fogadhatják a Vörös Csillagot, akárcsak a decemberi odavágón aratott 2-1-es diadal alkalmával. Változást jelent ugyanakkor, hogy a szerbek csak erősödtek azóta, lévén, két szlovák és egy szlovén játékos is érkezett hozzájuk csatár-, valamint kapusposztra. Persze, igazolások terén a Volánnak sincs oka szerénykedni, az új fiúk közül pedig a hétvégén a Hajek Márk, Borbás Gergő, Lencsés Tamás, Revák Zoltán kvartett minden bizonnyal ott lesz a keretben, míg Farkas Simon szereplése egyelőre kérdéses. Az egyetlen biztos hiányzó az előzetes információk alapján Varga Dávid lesz, így Kalocsa László vezetőedző várhatóan három teljes sorral számolhat a derbin.

“A legutóbbi meccshez képest még erősebb kerettel érkezik a Zvezda, ráadásul biztosan a legerősebb keretével is egyben, hiszen két nappal később a Partizannal játszanak élet-halál meccset. Számunkra az a legfontosabb, hogy a hátralévő két rangadóból legalább az egyiket megnyerjük, és akkor biztosan hazai pályán kezdhetjük a rájátszást. Persze, összességében azon vagyunk, hogy mindkét riválist elkerüljük, ehhez viszont a két meccsen legalább négy pontot kell hoznunk. A három együttes között eddig egy teljes körbeverés történt, szóval igazi ki-ki mérkőzések következnek” – fogalmazott portálunknak a szegediek mestere.

A vasárnap 17 órakor kezdődő találkozóra való belépés ezúttal is ingyenes lesz, a szervezők pedig a megszokottak szerint egy pohár forralt borral várják az érdeklődőket.

Rendkívül éles rangadó várható a magyar együttes és a deklaráltan a bajnoki címért küzdő belgrádiak közöttKLIKK: http://szegedma.hu/?p=610398

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 17.

Előző sztori

Amerikai előválasztás – Obama: Trump nem lesz elnök

Következő sztori

Labdarúgás: kamatoztatná az egyhetes pluszszabadságot a SZEOL SC