Hátország: győztesen tért haza a SZEAC a balkáni pokolból

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeac_2004_ujvidek

A pécsi fiatalokat a döntőben büntetőkkel verve hódította el a SZEAC Labdarúgó Akadémia 2004-es korosztálya az újvidéki IV. Kup Grada Novog Sada első helyét.

Az FK Vojvodina által rendezett, az U12-es generáció számára kiírt nemzetközi teremtornán 14 együttes vett részt. A szerbeken túl érkeztek brigádok Szlovéniából, Horvátországból, Boszniából és Romániából is, míg hazánkat a szegedi alakulat mellett a Pécsi MFC képviselte. A szervezők a mezőnyt két hetes csoportba osztották, amelyek első helyezettjei vívták a döntőt, a másodikok pedig a bronzmérkőzést.

Az ifjabb Dlusztus Imre által trenírozott SZEAC a maga hetesét magabiztosan nyerte, hiszen statisztikájukba négy győzelem és két döntetlen, illetve mindössze egyetlen kapott gól került a hat fellépésen. A fináléban aztán éppen a Baranya megyeiekkel találta magát szembe a Tisza-parti város csapata. Bár a később a torna legjobb játékosának megválasztott, egyben gólkirály Keresztes Noel vezetésével a mecsekiek enyhe fölényt tudtak kialakítani, a Szeged fegyelmezett, taktikus játéka révén döntetlenre hozta az összecsapást. A büntetőknél Suták Gergő és Savanya Csilla is hibátlanul végezte el a maga feladatát, a mindent eldöntő rúgásnál pedig az önként jelentkező Laczi Barnabás bizonyult rendíthetetlennek.

“Magyar csapatok esetében mindig döntő kérdés, hogy fel tudják-e venni a szerbek, a románok, valamint a bosnyákok erőszakos, agresszív stílusát. Nekünk ez sikerült, de nem csak ez volt a siker kulcsa, hanem a masszív védekezés, a fegyelmezettség és a rengeteg futás is. Ezen felül a Vojvodina mellett nekünk volt a legkarakteresebb a játékunk: próbáltuk minél többet birtokolni a labdát, majd ebből kényszerítőkkel, üres területbe beindulással az ellenfél kapuja elé kerülni. A torna jó előjel a húsvéti olasz túránk előtt, ahova többek között olyan csapatokat is meghívtak, mint a Milan, az Internazionale, a Lazio, a Fiorentina, a Juventus, az Atalanta, vagy éppen a Paris Saint-Germain” – értékelte tanítványai szereplését Dlusztus Imre edző.

“A Vojvodinával, most már mondhatom, hosszú évek óta jó a szakmai kapcsolatunk. A két klub közötti baráti viszony alapján hívnak bennünket ilyen nívós nemzetközi tornákra. A színvonalat ezúttal is garantálták a meghívott csapatok, hiszen neves egyesületek akadémiái szerepeltek a mezőnyben. A mérkőzések elsősorban a párharcokról, az egyéni kvalitásokról, a játékosok mentális erejéről, küzdőszelleméről szóltak. Hatalmas becsvággyal, ellentmondást nem tűrő játékkal tudták le a meccseket ezek a 12 éven aluli gyerekek. Mi éppen ezért a mentalitásért is keressük az ilyen lehetőségeket, mert ez a harapós, küzdelmes játék biztosítja a gyerekek fejlődését. A hazai mezőnyben ez nem igazán van jelen, bár azt mindenképpen előrelépésnek gondolom, hogy egy ilyen torna döntőjébe két magyar csapat jutott. Pár éve hasonló még aligha fordulhatott volna elő” – fogalmazott Paksi Péter, a SZEAC szakmai vezetője.

IV. Kup Grada Novog Sada (Újvidék, 2016. január 30-31.):

A csoport:

L-IT SZEAC – ACS Tampa Brasov 1-0. Gól: Molnár Ádin.
L-IT SZEAC – ACS Poli Timisoara 0-0
L-IT SZEAC – FK Borac Banja Luka 0-0
L-IT SZEAC – FK Vojvodina 1-0. Gól: Molnár Ádin.
L-IT SZEAC – OFK Sabac 1-0. Gól: Papp Áron.
L-IT SZEAC – FK Petrovaradin 2-1. Szegedi gól: Savanya Csilla, Molnár Ádin.

Döntő:

L-IT SZEAC – Pécsi MFC 0-0 – büntetőkkel 3-2.

A torna végeredménye: 1. L-IT SZEAC, 2. Pécsi MFC, 3. FK Borac Banja Luka, 4. SK Tuzla.
A torna legjobb kapusa: Ásós Dániel (L-IT SZEAC).

A SZEAC kerete: Ásós Dániel, Szabó Attila, Suták Gergő, Szél Kevin, Molnár Ádin, Papp Áron, Gera Norbert, Laczi Barnabás, Savanya Csilla, Heidrich Bence, Fődi Zsolt, Bagi Bence. Edző: Dlusztus Imre. Koordinátor: Igor Bilic. Szakmai vezető: Paksi Péter.

Nem talált legyőzőre a SZEAC Újvidéken – aranyéremmel a nyakukban tértek haza a szegedi srácok a nívós nemzetközi tornáról. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=606090

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 4.

Előző sztori

Több mint ötven mentor segíti az SZTE külföldi hallgatóit

Következő sztori

“A szeretet: szenvedély és döntés” – Hamarosan indul a Házasság hete rendezvénysorozat