Közélet

Fakivágással kezdődött el a szegedi új zsinagóga felújítása + FOTÓK

Fakivágással kezdődött el a szegedi új zsinagóga felújítása + FOTÓK

2016. február 23., kedd
Fakivágással kezdődött el a szegedi új zsinagóga felújítása + FOTÓK
zsinagoga_fak011kf

Kedden a Szegedi Zsidó Hitközség telkén álló épület környezetének felszabadításával elkezdődött a 113 éves szegedi új zsinagóga felújítása. Kedden azon fáknak a kivágása indult meg, amelyek az épület közvetlen közelében állnak, gyökereik a falak alá hatoltak, és károkat okoznak - közölte a hitközség.

Az új zsinagóga Szeged egyik legkülönösebb műemléke, kiemelkedik a magyarországi zsinagógák sorából is, hiszen a budapesti Dohány utcai után ez a második legnagyobb befogadóképességű épület, és a világ tíz legszebb zsinagógájának egyikeként tartják számon. Mint azt

korábban írtuk

, a Miniszterelnökség által kedvezményezettként a MAZSIHISZ-nek juttatott, de a megvalósításban a Szegedi Zsidó Hitközségnek jogokat biztosító pénzösszeg a 2016-os restaurálással a zsinagóga külső rekonstrukcióját tartalmazza, a tetőszerkezetet, a tornyokat, a kupolát, a lefolyókat, a párkányokat, az ablakokat a homlokzatot és a lábazatot, illetve a kő- és műkődíszek hiányait egészíti ki az eredeti állapotnak megfelelően.

Megkezdődött a szegedi új zsinagóga felújítása - első lépésként kivágták az útban lévő fákat. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=611982

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.