Közélet

Botka: politikai alapon nem tehető különbség városok között

Botka: politikai alapon nem tehető különbség városok között

2016. február 26., péntek
Botka: politikai alapon nem tehető különbség városok között
botka_laszlo_sajttaj02_gs

Szeged szocialista polgármestere szerint nincs joga a kormánynak ahhoz, hogy politikai alapon különbséget tegyen a városok között, ezt jogszabályok is tiltják.

Botka László

pénteki salgótarjáni sajtótájékoztatóján kifejtette: a fejlesztések jelentős része uniós forrásokból valósul meg, ehhez egyetlen nemzeti kormány sem nyúlhat hozzá saját hatáskörében. "A mostani ciklusban eleve leosztották a fejlesztési támogatásokat, így Salgótarjánnak is rendelkezésére áll 9,2 milliárd forint. Az a város közösségének feladata, hogy fenntartható, hosszú távú programokat valósítson meg" - fogalmazott Szeged polgármestere. Hozzátette: "a salgótarjániak ne hagyják, hogy ijesztgessék őket".

Fekete Zsolt

szocialista alpolgármesternek, baloldali polgármesterjelöltnek felelősségteljes programja van, képes a várost is talpra állítani. Salgótarjánnak nyolc évig volt fideszes vezetése, 2010-től a kormányoldalon. Ez idő alatt zárt be az üveggyár, a főiskola, a fejlődés elmaradt, a lakosságszám csökkent - mondta Botka László. Fekete Zsolt szocialista alpolgármester - az MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület közös jelöltje a február 28-i időközi polgármester-választáson - újságírói kérdésre kifejtette, hogy a hír, ami szerint kétmilliárdos hiány mutatkozik a város költségvetésében, nem igaz. Ezzel szemben 640 millió forint a plusz - fűzte hozzá. Salgótarjánban vasárnap időközi polgármester-választást tartanak, mert

Dóra Ottó

, a megyei jogú város 2014-ben megválasztott MSZP-s polgármestere 2015 novemberében elhunyt.

Botka László immár nem csak Szeged, hanem Salgótarján összes gondját is a kormányra kenné.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612890

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.