Bulvár

Több százmilliós áfacsalás miatt emeltek vádat egy vásárhelyi férfi ellen

Több százmilliós áfacsalás miatt emeltek vádat egy vásárhelyi férfi ellen

2016. január 20., szerda
Több százmilliós áfacsalás miatt emeltek vádat egy vásárhelyi férfi ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki egy helybeli cég keretében több mint százmillió forint nagyságban okozott kárt az állami költségvetésnek általános forgalmi adó adónemben.

A vádirat szerint a vádlott ügyvezetője volt egy helybeli gazdasági társaságnak, majd abból látszólag kilépett és annak vezetését az általa felkért személyek vették át anyagi ellenszolgáltatás fejében. A vádlott a 2011-ben és 2012-ben azután olyan kötöttáru termékeket, illetőleg fonalat értékesített egy budapesti székhelyű gazdasági társaság felé, amely termékek soha nem álltak a gazdasági társaság tulajdonában, azok ismeretlen ügyletekből kerültek a vádlott birtokába az ezzel kapcsolatos közterhek megfizetése nélkül. A vádlott cselekményének következtében a termékeket megvásárló gazdasági társaság azután a valótlan tartalmú számlákat a könyvelésében elhelyezte, azoknak a rá áthárított áfa tartalmát bevallotta, illetőleg levonásba helyezte az őt terhelő adófizetési kötelezettséggel szemben. A vádlott így a fenti nagyságban működött közre abban, hogy az állami költségvetést általános forgalmi adó adónemben mintegy 102 millió forint kár érje. A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlott szabadlábon védekezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.