Több százmilliós áfacsalás miatt emeltek vádat egy vásárhelyi férfi ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfival szemben, aki egy helybeli cég keretében több mint százmillió forint nagyságban okozott kárt az állami költségvetésnek általános forgalmi adó adónemben.

A vádirat szerint a vádlott ügyvezetője volt egy helybeli gazdasági társaságnak, majd abból látszólag kilépett és annak vezetését az általa felkért személyek vették át anyagi ellenszolgáltatás fejében. A vádlott a 2011-ben és 2012-ben azután olyan kötöttáru termékeket, illetőleg fonalat értékesített egy budapesti székhelyű gazdasági társaság felé, amely termékek soha nem álltak a gazdasági társaság tulajdonában, azok ismeretlen ügyletekből kerültek a vádlott birtokába az ezzel kapcsolatos közterhek megfizetése nélkül.

A vádlott cselekményének következtében a termékeket megvásárló gazdasági társaság azután a valótlan tartalmú számlákat a könyvelésében elhelyezte, azoknak a rá áthárított áfa tartalmát bevallotta, illetőleg levonásba helyezte az őt terhelő adófizetési kötelezettséggel szemben. A vádlott így a fenti nagyságban működött közre abban, hogy az állami költségvetést általános forgalmi adó adónemben mintegy 102 millió forint kár érje.

A Csongrád Megyei Főügyészség a vádlottat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

A vádlott szabadlábon védekezik.

Előző sztori

Körözött Porschét foglaltak le Röszkén

Default thumbnail
Következő sztori

Magosz: nincs akadálya az újabb földárverésnek

Legutóbbi hasonló cikkek