Közélet

Összesen 280 milliót kapnak a Csongrád megyei intézmények az E-alap maradványából

Összesen 280 milliót kapnak a Csongrád megyei intézmények az E-alap maradványából

2016. január 4., hétfő
Összesen 280 milliót kapnak a Csongrád megyei intézmények az E-alap maradványából

Hétmilliárd forintot biztosít a kormány az egészségügyi intézményeknek a betegek ellátásában nyújtott többletteljesítményükért az Egészségbiztosítási Alap maradványából - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Egészségügyért Felelős Államtitkársága.

Hozzátették: az összegeket már átutalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a Magyar Államkincstárnak, így az hamarosan az intézmények számlájára kerül. A járóbeteg-szakellátás ösztönzésére 4,7 milliárd forintot, a várólista-csökkentésben való aktív részvételért 1 milliárd forintot, az onkológiai diagnosztikában vállalt többlettevékenységért 800 millió forintot, míg az egynapos ellátások ösztönzésére 500 millió forintot kapnak az intézmények. Az E-alap maradványából összesen 339 egészségügyi szolgáltató részesül – Csongrád megyéből tizenkettő, összesen közel 280 millió forint értékben. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely–Makó 9,8 millió, Mindszent Város Önkormányzata 99 ezer, Székkutas Községi Önkormányzat 65 ezer, a deszki Csongrád Megyei Mellkasi Betegségek Szakkórháza 7,8 millió, a szentesi Dr. Bugyi István Kórház 34,2 millió, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja 194,1 millió, a mórahalmi MÓRA-VITÁL Térségi Egészségmegőrző és Szociális Nonprofit Közhasznú Kft. 5,1 millió, a Szegedi Sport és Fürdők Szolgáltató Kft. 4,4 millió, a csongrádi Dr. Szarka Ödön Kistérségi Egészségügyi Szolgáltató Kft. 6,2 millió, a Kisteleki Térségi Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. 9,3 millió, a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény 1,3 millió, a Csongrád Megyei Kormányhivatal pedig 2,4 millió forint pluszpénzt kap az úgynevezett kasszasöprésből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.