Bulvár

Őrizetben a balesetező szerb embercsempész

Őrizetben a balesetező szerb embercsempész

2016. január 30., szombat
Őrizetben a balesetező szerb embercsempész

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 22 éves szerb férfit, aki autójában 6 illegális bevándorlót szállított, amikor balesetezett az M5-ös autópályán.

A 22 éves szerb állampolgárságú férfi január 29-én 2 óra 30 perc körül vett fel autójába 6 illegális bevándorlót, akik egy embercsempész segítségével illegálisan lépték át Magyarország államhatárát.

R. R.

feladata az volt, hogy a 4 algériai, 1 szomáliai és 1 iraki állampolgárt eljuttassa Bécsbe. A Budapest felé tartó kocsit a rendőrök az M5-ös autópályán, Szeged közelében akarták megállítani. A gyanúsított a megkülönböztető fény- és hangjelzést észlelte, de nem állt meg, hanem

az előtte haladó járműnek ütközött

. Mindkét balesetben érintett autó az árokba csúszott. Az ütközés következtében 8 ember – köztük az embercsempész – megsérült. A gyanúsított megpróbált elmenekülni a helyszínről, de a rendőrök elfogták. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a kórházban a 22 éves szerb férfit. R. R.-t a rendőrség őrizetbe vette és előterjesztést tett az ügyészségen előzetes letartóztatásának indítványozására. A gyanúsítottat a kórházban rendőrök őrzik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.