Sport

Labdarúgás: többre hivatott klubja Búrány Zoltán szerint

Labdarúgás: többre hivatott klubja Búrány Zoltán szerint

2016. január 14., csütörtök
Labdarúgás: többre hivatott klubja Búrány Zoltán szerint
szolnok_kisvarda_burany

A nyáron szerződött ismét Szolnokra a szegedi nevelésű, NB I-es tapasztalattal is bíró Búrány Zoltán: a SZEOL SC nevelése egyetértett abban, az elvártaknál gyengébben szerepeltek csapatával az ősszel, a mögötte hagyott fél évről kérdeztük a futballistát.

Tavaly nyáron lejárt a szerződése a Mezőkövesddel a SZEOL SC nevelésének,

Búrány Zoltánnak

. A középpályás végül mindössze nyolc nappal az első bajnoki előtt igazolt újból Szolnokra, ahol az NB II őszi szezonjában kilenc meccsen 553 percet töltött a pályán. „Az egész ott indult, hogy a nyári átigazolás nem úgy sikerült, ahogy én azt terveztem. Elég későn tudtam leszerződni Szolnokra, ebből kifolyólag az első pár meccsen nem is tudtam részt venni, hiszen nem is alapoztam együtt a csapattal, az edzőnek pedig már volt egy elképzelt csapata, akit játszatni fog, ezáltal be kellett, hogy épüljek, fel kellett, hogy vegyem a ritmusukat. Aztán miután ez sikerült, utána elküldték az addigi edzőnket, ekkor azt mondtam magamban, most mindent a nulláról kell kezdenem. Szerencsére ismert engem az új tréner, azóta úgy érzem, jó kapcsolatot ápolok vele, számít rám, és töretlen a bizalom” – tekintett vissza az újbóli szolnoki kaland kezdetére Búrány Zoltán. Azzal, hogy az NB I létszámát 16 csapatról 12-re csökkentették, a játékosok dolga is jóval nehezebb volt az átigazolási piacon, hiszen kevesebb élvonalbeli lehetőségben gondolkodhattak. „Az elején volt több lehetőségem, aztán volt olyan, amikor semmi nem adódott, naponta, sőt, szinte óráról-órára változott a helyzet, ezért nem voltak nyugodt napjaim a nyáron, de ilyen ez a sport” – emlékezett vissza a nyári történésekre a szegedi játékos.

burany_zoltan02_gs

A Szolnok csupán a kilencedik helyen áll a bajnokság felénél, pedig a Tiszaligetben ennél jóval többet vártak az egyesülettől. Ahogy Búrány Zoltán is említette, a 10. fordulóban, a Soprontól elszenvedett hazai vereséget követően elküldték Kis Károly vezetőedzőt, akit Csábi Mihály váltott a kispadon – az új trénerrel ugyan a Gyirmótot legyőzte hazai pályán 1-0-ra a Szolnok, de Csákváron, és a Szeged 2011-Grosics Akadémia vendégeként is kikapott. „A játékosokat és a neveket nézve nem itt kellene tartanunk, viszont egy bajnokságot megnyerni, azaz esetünkben feljutni, hiszen ez volt a célunk, sosem egyszerű. Legjobb példa erre a tavalyi év, amikor a Mezőkövesdnél játszottam, ott is kiváló keret volt, simán fel kellett volna jutnunk, aztán végül ott végeztünk, ahol. Van még reális esélyünk persze a feljutásra, hiszen hét pontra vagyunk a második helyezettől, azt mondom, ebben a mostani NB II-ben ez még simán behozható. Nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt a Gyirmóton kívül talán senki nem tud hozni, aki el tudja kapni a fonalat, az villámgyorsan ott lehet elöl. Az első 5-6 fordulóban el fog dőlni, mennyi esélyünk marad a feljutásra” – fejtette ki a 116 NB I-es meccsel rendelkező Búrány Zoltán. Az NB I-es létszámcsökkentés hatással volt a másodosztályra is, így a szegedi nevelésű játékostól azt kérdeztük, milyennek ítéli az NB II színvonalát. „Nem tudom, mi a legjobb kifejezés erre, ha nem is erősebb, inkább kiegyensúlyozottabb lett az NB II. Azt látom, hogy a másodosztályban játékos és játékos között óriási differencia nincs, és ebből adódnak a szoros, vagy meglepő eredmények” – fogalmazott Búrány Zoltán. A középpályásnak jövő nyáron le fog járni a szerződése, egy évre írt alá Szolnokon, ahol jól érzi magát, a közösség is befogadta, hiszen focizott ott régebben egy évet, abból a csapatból pedig még van pár ismerőse a jelenlegi keretben is, bár nagyjából kicserélődött a szolnoki csapat négy év alatt, hiszen Búrány Zoltán egy év után 2011 júliusában hagyta el a szolnoki csapatot. Búrány Zoltán rendszeresen követi nevelőegyesülete, a SZEOL eredményeit, mi több, a felkészülés kezdetén még együtt is gyakorolt a szegediekkel. „A SZEOL-lal alapoztam a nyáron, amíg nem találtam csapatot, Ákosékkal (

Tóth Ákos

, a SZEOL SC vezetőedzője – a szerk.) illetve az ottani játékosokkal nagyon jó kapcsolatot ápolok, amikor hazajövök, sokszor találkozom velük. Olvastam az interneten a sikereiket, minden esélyük megvan a feljutásra, szurkolok nekik, hogy sikerüljön” – fogalmazott Búrány Zoltán. A szegedi középpályás minden évben, így idén is a családdal töltötte a karácsonyt, hol a nagymamájánál, hol pedig Szegeden, így csendesen, nyugodtan telt a karácsonyi szünet számára egészen január negyedikéig, amikor elkezdték a tavaszi felkészülést a Szolnokkal.

Lát még esélyt a feljutásra az NB II-ből a Szolnok szegedi futballistája, Burány Zoltán.http://szegedma.hu/?p=598408

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 14.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.