Bulvár

Jogerősen hét és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

2016. január 12., kedd
Jogerősen hét és fél évre ítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Jogerősen hét és fél év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden egy belgrádi férfit, aki 2013-ban fél kiló heroint próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre, az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 35 esztendős férfit, akit a szabadságvesztés mellett nyolc évre kiutasított Magyarország területéről. A vádlott 2012 végén ismerkedett meg megbízójával, aki 2013 őszén arra kérte, hogy ezer euró fejében a szerb fővárosból vigyen Bécsbe általa gyógyszernek mondott csomagot. Azt állította, amennyiben út közben elfogják, és a nála lévő gyógyszert megtalálják, akkor legfeljebb pénzbüntetést kaphat. A megbízó átadta a férfinak a láthatóan por alapú anyagokat tartalmazó csomagokat, majd megállapodtak, Bécsben a West Bahnhofnál találkoznak. A vádlott a szállításhoz kölcsönkérte édesanyja autóját, amelybe a hátsó ülés mögé elrejtette az öt, egyenként 20 és 50 deka közötti barna port tartalmazó zacskókat. A vádlott 2013. november 25-én délelőtt jelentkezett belépésre Röszkénél, a határrendészek megtalálták a csomagokat. A legnagyobb, félkilós zacskóban heroin volt, ennek hatóanyag tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határának másfélszeresét. A többi zacskóban koffein, illetve paracetamol volt, amellyel gyakran hígítják a heroint az utcai terjesztés előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.