Közélet

Jelentősen megnőhet a kereslet az építőanyagok iránt

Jelentősen megnőhet a kereslet az építőanyagok iránt

2016. január 31., vasárnap
Jelentősen megnőhet a kereslet az építőanyagok iránt
hazepites_04

A kormány otthonteremtési programjának köszönhetően jelentősen megnőhet a kereslet az építőanyagok iránt - közölte Vidor Győző, a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A szervezet vezetője kiemelte, a keresletnövekedésre az idei év második felében, és még nagyobb arányban a jövő év elején lehet számítani, mivel a nemzetközi urbanizációs trend miatt az új társasházi lakások építésére nagyobb arányban számítanak, ezen ingatlanok engedélyeztetési ideje pedig hosszabb ideig tarthat.

Vidor Győző

szólt arról is, hogy az építőanyagok iránti érdeklődés növekedésével várhatóan a nettó áruk is emelkedik, az áfacsökkentés, illetve a forgalmi adó visszaigényelhetősége ugyanakkor megakadályozhatja, hogy az árak robbanásszerűen nőjenek. Kiemelte, amennyiben sikerülne évente 20-30 ezer új társasházi lakást építeni, stabilan 30-40 ezer új munkahelyet lehetne létrehozni az építőiparban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.