Egészség

Háziorvos: még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást

Háziorvos: még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást

2016. január 24., vasárnap
Háziorvos: még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást

Felszeghy Sára háziorvos, a Miskolci Vállalkozó Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés főorvosa szerint még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást, mivel még nem tapasztaltak nagy számban ilyen típusú megbetegedéseket Magyarországon.

A szakember vasárnap az M1 aktuális csatorna délutáni műsorfolyamában azt mondta, az oltástól számított két hét alatt alakul ki a védettség az influenzával szemben, így ebből a szempontból sincs még elkésve az, aki még nem kérte a szérumot. Felhívta a figyelmet arra, ha valaki a betegségre jellemző tüneteket észlel magán, akkor mindenképpen menjen el orvoshoz, mert vírusos, vagy baktérium által okozott megbetegedés esetén eltérőek a gyógymódok. Hozzátette: fontos az ágynyugalom, mert a gyógyulás ideje sokkal rövidebb, illetve elkerülhetőek az esetleges szövődmények, amelyek akár súlyosak is lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.