Közélet

Fidesz: a magyar sportolók sikere a legtöbb magyarnak büszkeséget okoz

Fidesz: a magyar sportolók sikere a legtöbb magyarnak büszkeséget okoz

2016. január 23., szombat
Fidesz: a magyar sportolók sikere a legtöbb magyarnak büszkeséget okoz

A Fidesz szerint a magyar sportolók sikere a legtöbb magyarnak büszkeséget és örömet okoz, míg a szocialistákban kérdéseket vet fel - reagált a párt parlamenti frakciója Bárány Balázs (MSZP) szombati nyilatkozatára.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben hozzátették: a magyar női vízilabda-válogatott Európa-bajnok és kijutott a riói olimpiára,

Hosszú Katinka

, ötszörös világbajnokunk négy aranyérmet szerzett a nizzai nemzetközi versenyen,

Verrasztó Dávid

ugyancsak aranyérmes lett, a magyar labdarúgó válogatott 44 év után kijutott az Európa-bajnokságra. A decemberi úszó Európa-bajnokságon a magyar csapat minden idők legjobb eredményét érte el. A Fidesz bízik abban, hogy a sportsikerekhez hozzá tud járulni, hogy a kormány nemzetstratégiai ágazatnak tekinti a magyar sportot és a sportfinanszírozást ösztönző szabályokat alakított ki.

Bárány Balázs

, az MSZP országos elnökségének tagja szombaton budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a párt válaszokat sürget a sporttal kapcsolatos kérdéseire, amelyekre eddig Szabó Tünde sportért felelős államtitkár nem válaszolt. A párt kérdéseiben többek között azt fogalmazta meg, hogy káosz uralkodik a magyar sportban, amelyre saját hűbérükként fideszes politikusok telepednek rá; egyes sportágakba, például a labdarúgásba ömlenek a milliárdok, míg más, egyébként sikeres sportágak, mint az úszás ehhez képest alig kapnak valamit; bizonyos egyesületek, például a Felcsút, más egyesületekhez képest az ezerszeresét kapják a társasági adó (tao) támogatásnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.