Kultúra

A szerelmes Liliomfi kalandjai a szegedi színházban + FOTÓK

A szerelmes Liliomfi kalandjai a szegedi színházban + FOTÓK

2016. január 28., csütörtök
A szerelmes Liliomfi kalandjai a szegedi színházban + FOTÓK
liliomfi37_gs

A társadalmi vígjátékot eredeti szövege szerint állítják színpadra a Szegedi Nemzeti Színházban.

A magyar irodalom kiemelkedő műveként számon tartott Liliomfit nem kell bemutatni, hiszen oly’ sokszor feldolgozták már színházban felnőtteknek szóló előadások formájában, gyermekeknek mesejátékként és persze sokakban élnek még az emlékek az 1954-es Makk Károly-féle filmes feldolgozásról is.

Bodolay Géza

, a Szegedi Nemzeti Színház rendezője ehhez a népszerű – ahogyan annak idején

Szigligeti Ede

meghatározta – társadalmi vígjátékhoz nyúl, s annak eredeti szövege szerint állítja színpadra a darabot. Mindezt annak érdekében, hogy a közönség legalább olyan jól szórakozzon, mint az ősbemutatón 1849-ban, majd a százéves évforduló alkalmával. A Liliomfi című előadást január 28-án mutatják be a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában. Főbb szerepekben: Ferencz Nándor (Liliomfi), Sorbán Csaba (Szellemfi), Szilágyi Annamária (Kamilla kisasszony), Kárász Zénó (Dr. Szilvai Tódor), Vass Zsuzsanna (Mariska), Pataki Ferenc (Kányai fogadós), Borsos Beáta (Erzsike) Szívós László (Gyuri), Rédei Roland (Schwartz) Czene Zoltán (a fia).

A társadalmi vígjátékot eredeti szövege szerint állítják színpadra a Szegedi Nemzeti Színházban.http://szegedma.hu/?p=604492

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.