Közélet

A Jobbik tovább tárgyalna az alaptörvény-módosításról a Fidesz kompromisszumkészsége esetén

A Jobbik tovább tárgyalna az alaptörvény-módosításról a Fidesz kompromisszumkészsége esetén

2016. január 23., szombat
A Jobbik tovább tárgyalna az alaptörvény-módosításról a Fidesz kompromisszumkészsége esetén

A Jobbik hajlandó újratárgyalni a terrorveszéllyel összefüggő kormányoldali alaptörvény-módosítási kezdeményezést abban az esetben, ha a Fidesz valóban kompromisszumra törekszik Magyarország biztonsága érdekében - közölte Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagja szombaton.

A politikus közleményében kiemelte, pártja a leghatározottabban fel kíván lépni a bevándorlás és "az azzal kéz a kézben járó terrorizmus" minden formája ellen. A Jobbik ezért javasolta elsőként a kerítés építését a déli határokon, ezért támogatta egyedüli ellenzéki pártként, hogy a honvédség bevethető legyen a menekültáradattal szemben, és ezért tiltakozik az EU által tervezett kvótarendszer ellen - fejtette ki

Mirkóczki Ádám

. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az alaptörvény hatodik módosításának kormánypárti tervezete jelenlegi formájában nem kizárólag a terrorizmus megelőzéséről és annak visszaszorításáról, hanem a kormány túlhatalmáról is szól az élet olyan területein is, amelyekhez a terrorizmusnak semmi köze. "Amennyiben a Fidesz komolyan gondolja, hogy kompromisszumra törekszik, és a konkrét javaslatainkat megismerve konstruktív módon hajlandó újratárgyalni a tervezetet, a Jobbik készen áll annak megvitatására" - fogalmazott a szóvivő, aki egyúttal arra kérte

Gulyás Gergelyt

, a Fidesz alelnökét, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökét, hogy pontról pontra vitassa meg velük a Jobbik módosító indítványait.

Halász János

, a Fidesz-frakció szóvivője szombaton tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, a Fidesz készen áll az egyeztetésre a terrorveszéllyel összefüggő alaptörvény-módosítási kezdeményezésről, de nem ésszerűtlen kompromisszumokra, hanem megoldásra törekszik. "Nekünk a magyar emberek biztonsága az első" - reagált Halász János arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését, majd új fejleményként értékelte, hogy megfogalmazása szerint "a Jobbik is szembefordult a magyar emberek érdekeivel".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.