Sport

Vízilabda: a legjobb négybe jutott Szeged Diapolo

Vízilabda: a legjobb négybe jutott Szeged Diapolo

2015. december 16., szerda
Vízilabda: a legjobb négybe jutott Szeged Diapolo
szeged_hannover23_gs

Elégnek bizonyult a Szegeden megszerzett előny a Szeged Diapolo számára: Varga Péter tanítványai bár ötgólos vereséget szenvedtek Hannoverben az Euro Kupa visszavágón, de Kiss Csabáék jutottak tovább a sorozat legjobb négy csapata közé.

Az

első mérkőzésen

mutatott mondhatjuk hibátlan védekezés után jó helyzetből várhatta a németországi visszavágót a Szeged Diapolo: nem csak a hatgólos győzelem miatt bizakodhattak

Aljosa Kunacék

, hanem azért is, mert az újszegedi sportuszodában mindössze három gólt engedtek a Hannovernek. Jól is kezdődött a meccs a szegediek számára, hiszen nyolc percnyi játék után már összetettben nyolc góllal vezetett a Szeged Diapolo, mivel egy negyed után 4-2-re vezetett

Varga Péter

együttese. A folytatásban azonban a németek "rákapcsoltak", hiszen ahogy fogalmaztak is a

hannoveri klub honlapján

: vagy a csoda, vagy az európai búcsú vár a Hannoverre szerdán este, ennek megfelelően a magyarokkal is felálló germán gárda remek második negyedet produkálva meglépett a szegedi együttestől, amely ugyan tartotta a lépést riválisával, de háromgólos hátrányból várhatta a mindent eldöntő utolsó negyedet. Az meccs utolsó nyolc percében ugyan gólt nem szerzett a Szeged, de a védekezése ismét jól működött, mivel csak kettőt kapott, így sikerült megőriznie a hazai mérkőzésen elért hatgólos előnyét, és 13-8-as vereségével bejutott az Euro Kupa legjobb négy csapata közé! A LEN honlapja szerint az elődöntők első mérkőzését február harmadikán, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

A legjobb négybe jutott csapatok:

Szeged-Diapolo, Brescia (olasz), Sintez Kazany (orosz), VK Mornar Brodospas (horvát).

Férfi vízilabda Euro Kupa, negyeddöntő, 2. meccs

Waspo Hannover - Szeged Diapolo 13-8 (2-4, 5-1, 4-3, 2-0)

Hannover, vezette: Dejan Adzic (montenegrói), Benjamin Mercier (francia).

Hannover:

Kong, Sági (kapusok), Immerman, Bukowski 1, Ban 1, Balatoni 2, Radovic 3, Jokic, Tkac 1, Esteany 2, Tóth B. 2, Bolovic, Paunovic 1.

Vezetőedző:

Karsten Seehafer.

Szeged:

Meixner, Bognár (kapusok), Pellei, Sedlmayer 1, Palotás, Kiss Cs. 1, Seman 1, Varga II Zs., Manhercz K. 2., Manhercz Á., Kunac 2, Chilkó 1.

Vezetőedző:

Varga Péter.

Továbbjutott a Szeged Diapolo, 17-16-os összesítéssel

Továbbjutott a Szeged Diapolo az Euro Kupában: Kiss Csabáék a legjobb négy között!http://szegedma.hu/?p=596961

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.