Bulvár

Vádemelés a konkurenciát megkéselő szegedi guberáló ellen

Vádemelés a konkurenciát megkéselő szegedi guberáló ellen

2015. december 21., hétfő
Vádemelés a konkurenciát megkéselő szegedi guberáló ellen

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a szegedi férfival szemben, aki augusztus 3-án 23 óra körül szúrt meg egy dorozsmai férfit Szeged-Gyálaréten a szennyvíztisztitó melletti töltésnél.

A vádirat szerint a vádlott kerékpárral, míg a sértett autókkal külön-külön társaság keretében ment ki fenti helyszínre azért, hogy a migránsok által eldobált ruhákat összegyűjtsék, majd a piacon értékesítsék. Az éjszaka folyamán a vádlott és a sértett társaságának egy-egy tagja összeszólalkozott azon, hogy mit keres ott a másik, illetve kölcsönösen egymást azzal is megvádolták, hogy migránsokat szállítanak. Ekkor a vádlott kapott egy pofont, amelyre előrántotta a nála levő összecsukható bicskát, de a velük levő társaik közéjük álltak a további tettlegességet megakadályozandó. Röviddel ezt követően a vádlottat a közelben tartózkodó sértett felelősségre vonta, hogy mi szükség volt minderre, melyre a vádlott az éjszakai sötétségből és sértett fellépéséből adódóan úgy reagált, hogy ismételten elővette a nála levő mintegy 11 cm pengehosszúságú kést és egy hirtelen, csapkodó mozdulattal a sértett bal mellkasa felé szúrt. A szúrást követően a vádlott elszaladt, és a sértett is mindaddig ökölütésnek vélte a szúrást, amíg nem észlelte azt, hogy véres a pólója. Ezt követően a sértett a kórházba vezetett, ahol mintegy három napig kezelték. A sértett nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett el, amely a bal emlőbimbótól a hónalj felé terjedt. Figyelemmel azonban a szúrással érintett testtájékra, a szúráshoz használt késre a keletkezettnél súlyosabb, akár életveszélyes sérülés kialakulásának veszélye is fent állt, amely csak a véletlen folytán maradt el. A főügyészég vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A nyomozás során előzetes letartóztatásban levő vádlott a vádemelést követően szabadlábon védekezik.

Nem mindennapi eset nyomán emeltek vádat Szegeden: két rivális banda vitája fajult késelésig augusztusban, amint a migrá...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.