Közélet

Útra keltek a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai + FOTÓK

Útra keltek a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai + FOTÓK

2015. december 6., vasárnap
Útra keltek a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai + FOTÓK
let_telapo01_gs

Hatodik éve járják a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai azokat a szegedi és Szeged környéki településeken élő családokat, akikhez december 6-án egyébként nem jutna el a Télapó.

Szombat este indultak el a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai, hogy finomságokat vigyenek a Tarjánban, Felsővároson, Szőregen és Baktóban élő gyermekeknek. A mozgalomhoz idén kimondottan hosszú kívánságlista érkezett, így a Télapók és segítőik két napon át járják a várost, hogy teljesítsék a kicsik kéréseit. A Szent Miklós hagyományait ápoló ajándékozás ötlete hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg a lakótelepi közösségben élők között.

Kothencz Jánost

, az akkor még alakulófélben lévő önkéntes mozgalom vezetőjét azzal keresték meg, indítsanak olyan akciót, melynek keretében a családoknak lehetőségük van kikérni a Mikulás segítséget az ajándékozásban. Sok gyermeknek sajnos nincs személyes tapasztalata a Télapóval, de a püspök legendáját, vagyis az ajándékozás hagyományának eredetét is kevesen ismerik. A családok december 6. előtt izgatottan várják a nagy szakállú érkezését, a kicsik versikével, mesével és énekekkel készülnek a Mikulásnak. De nemcsak a gyerekek, a mozgalom önkéntesei számára is kitüntetett nap az ajándékozásé, egymást érik a jelentkezők azért, hogy idén ők húzhassák fel a jelmezt.

Szombat este ismét elindultak a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai, hogy finomságokat vigyenek a Tarjánban, Felsővároson, Szőregen és Baktóban élő gyermekeknek - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594337

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.