/

Útra keltek a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

let_telapo01_gs

Hatodik éve járják a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai azokat a szegedi és Szeged környéki településeken élő családokat, akikhez december 6-án egyébként nem jutna el a Télapó.

Szombat este indultak el a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai, hogy finomságokat vigyenek a Tarjánban, Felsővároson, Szőregen és Baktóban élő gyermekeknek. A mozgalomhoz idén kimondottan hosszú kívánságlista érkezett, így a Télapók és segítőik két napon át járják a várost, hogy teljesítsék a kicsik kéréseit.

A Szent Miklós hagyományait ápoló ajándékozás ötlete hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg a lakótelepi közösségben élők között. Kothencz Jánost, az akkor még alakulófélben lévő önkéntes mozgalom vezetőjét azzal keresték meg, indítsanak olyan akciót, melynek keretében a családoknak lehetőségük van kikérni a Mikulás segítséget az ajándékozásban. Sok gyermeknek sajnos nincs személyes tapasztalata a Télapóval, de a püspök legendáját, vagyis az ajándékozás hagyományának eredetét is kevesen ismerik.

A családok december 6. előtt izgatottan várják a nagy szakállú érkezését, a kicsik versikével, mesével és énekekkel készülnek a Mikulásnak. De nemcsak a gyerekek, a mozgalom önkéntesei számára is kitüntetett nap az ajándékozásé, egymást érik a jelentkezők azért, hogy idén ők húzhassák fel a jelmezt.

no images were found

Szombat este ismét elindultak a L.É.T. Önkéntes Mozgalom Mikulásai, hogy finomságokat vigyenek a Tarjánban, Felsővároson, Szőregen és Baktóban élő gyermekeknek – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594337

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Előző sztori

Andrásfalvy Bertalan Szegeden: Vissza kell térni az emberközeli gazdálkodáshoz + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Tempus Közalapítvány: emelkednek az Erasmus ösztöndíjak

Legutóbbi hasonló cikkek