Közélet

Szegedi Jobbik: Az advent mellett a muzulmán migráció miatt is kereszteket kell állítani + FOTÓK

Szegedi Jobbik: Az advent mellett a muzulmán migráció miatt is kereszteket kell állítani + FOTÓK

2015. december 6., vasárnap
Szegedi Jobbik: Az advent mellett a muzulmán migráció miatt is kereszteket kell állítani + FOTÓK
jobbik_adventi_kereszt009kf

Kiskundorozsmát követően az Anna-kútnál is keresztet állítottak a szegedi jobbikosok. A migrációs hullám és világiasabbá válás miatt is fontosnak tartják ezt az aktust.

Már a második keresztet állította Szegeden a Jobbik advent alkalmából. Az elsőt az előző héten, Kiskundorozsmán helyezték el, a következőt most vasárnap az Anna-kútnál.

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi képviselője beszédében a migrációs helyzetre visszautalva elmondta,

augusztus 20-án a röszkei határban

állítottak ebben az évben először keresztet, felhívva a figyelmet arra, hogy az iszlám vallású bevándorlók megjelentek Szegeden és térségében. „Idén az adventnél többet jelent a kereszt, meg kell mutatni, hogy Magyarország ezer éve a keresztény civilizáció része, amely mellett ki fogunk állni akkor is, ha különböző megszálló kontingensek érkeznek más földrészekről” – szögezte le a Jobbik városatyája. Úgy látja, hogy „továbbra sem állt le a migráció, az iszlám beáramlása Európába, s a megkezdődő visszatoloncolásoknak hazánk is áldozata lehet.” „Ezért büszkén fel kell állítani a keresztjeinket, mert hazánk a keresztény világ közepe, nem véletlenül maradt meg – ha csonkán is – ez az ország, amelyet

Szent István Szűz Mária

oltalmába ajánlott” – mondta Tóth Péter, aki szerint Szeged és Magyarország meg fog maradni a keresztény civilizáció alapjain, s a keresztet a jövendő generációnak is büszkén kell a magasba emelnie. „Hagyományosan minden évben összejövünk, s keresztet állítunk Szegeden és az ország több pontján. Gyakran megkérdezik tőlünk, hogy mi célunk a keresztállítással. A válasz egyszerű: adni akarunk és emlékezni” – mondta beszédében

Rácz Tibor

, a Jobbik választókerületi elnöke. „Adni akarunk, hogy a karácsonyi rohanás közben meg tudjanak állni az emberek, s imádkozni. Célunk egyben emlékeztetni az egyre világiasabbá, kozmopolitábbá váló társadalmunkat büszke múltjára és gyökerére. Hazánk Szent István királyunk óta keresztény ország, akkor is, ha a televízió képernyőjén szereplő ’megmondóemberek’, Európa vezető politikusai megpróbálják ezt elhallgatni” – vélekedett a Jobbik képviselője. „Idén azonban felkiáltani is akarunk a kereszttel, mert ez demonstrálja, hogy hazánk és Európa keresztény világ, s vannak nagyon sokan, akik nem kérnek a földrész új betolakodóiból, nem kérnek más vallásokból. Mi nem a hanyatló Nyugat végnapjait kívánjuk élni, ahol nem kereszteket állítanak, hanem kereszteket döntögetnek. Kell lennie egy szegletnek, ahol megállhatunk, elgondolkodhatunk, s összegezhetjük, hogy mi történt velünk az elmúlt egy évben” – fogalmazott Rácz Tibor.

Már a második keresztet állította Szegeden a Jobbik advent alkalmából.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594766

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.