Szegedi Jobbik: Az advent mellett a muzulmán migráció miatt is kereszteket kell állítani + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

jobbik_adventi_kereszt009kf

Kiskundorozsmát követően az Anna-kútnál is keresztet állítottak a szegedi jobbikosok. A migrációs hullám és világiasabbá válás miatt is fontosnak tartják ezt az aktust.

Már a második keresztet állította Szegeden a Jobbik advent alkalmából. Az elsőt az előző héten, Kiskundorozsmán helyezték el, a következőt most vasárnap az Anna-kútnál. Tóth Péter, a Jobbik szegedi képviselője beszédében a migrációs helyzetre visszautalva elmondta, augusztus 20-án a röszkei határban állítottak ebben az évben először keresztet, felhívva a figyelmet arra, hogy az iszlám vallású bevándorlók megjelentek Szegeden és térségében. „Idén az adventnél többet jelent a kereszt, meg kell mutatni, hogy Magyarország ezer éve a keresztény civilizáció része, amely mellett ki fogunk állni akkor is, ha különböző megszálló kontingensek érkeznek más földrészekről” – szögezte le a Jobbik városatyája. Úgy látja, hogy „továbbra sem állt le a migráció, az iszlám beáramlása Európába, s a megkezdődő visszatoloncolásoknak hazánk is áldozata lehet.”

„Ezért büszkén fel kell állítani a keresztjeinket, mert hazánk a keresztény világ közepe, nem véletlenül maradt meg – ha csonkán is – ez az ország, amelyet Szent István Szűz Mária oltalmába ajánlott” – mondta Tóth Péter, aki szerint Szeged és Magyarország meg fog maradni a keresztény civilizáció alapjain, s a keresztet a jövendő generációnak is büszkén kell a magasba emelnie.

„Hagyományosan minden évben összejövünk, s keresztet állítunk Szegeden és az ország több pontján. Gyakran megkérdezik tőlünk, hogy mi célunk a keresztállítással. A válasz egyszerű: adni akarunk és emlékezni” – mondta beszédében Rácz Tibor, a Jobbik választókerületi elnöke. „Adni akarunk, hogy a karácsonyi rohanás közben meg tudjanak állni az emberek, s imádkozni. Célunk egyben emlékeztetni az egyre világiasabbá, kozmopolitábbá váló társadalmunkat büszke múltjára és gyökerére. Hazánk Szent István királyunk óta keresztény ország, akkor is, ha a televízió képernyőjén szereplő ’megmondóemberek’, Európa vezető politikusai megpróbálják ezt elhallgatni” – vélekedett a Jobbik képviselője.

„Idén azonban felkiáltani is akarunk a kereszttel, mert ez demonstrálja, hogy hazánk és Európa keresztény világ, s vannak nagyon sokan, akik nem kérnek a földrész új betolakodóiból, nem kérnek más vallásokból. Mi nem a hanyatló Nyugat végnapjait kívánjuk élni, ahol nem kereszteket állítanak, hanem kereszteket döntögetnek. Kell lennie egy szegletnek, ahol megállhatunk, elgondolkodhatunk, s összegezhetjük, hogy mi történt velünk az elmúlt egy évben” – fogalmazott Rácz Tibor.

Már a második keresztet állította Szegeden a Jobbik advent alkalmából.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594766

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 6.

Előző sztori

Fellobbant a második gyertya lángja is a Dóm téren + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Hétfői programajánló: Sövény Olivér Triology, születésnapi táncház

Legutóbbi hasonló cikkek