Pisilnek a keresztény hagyományokra Szőregen? + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

adventi_koszoru_szoreg03kf

Nem csak a muszlimok érzékenységére kellene tekintettel lenni – mondják a keresztény értékeket féltő szőregi civilek, akik szerint méltatlan környezetben helyezték el az ottani adventi koszorút.

Idén az első alkalommal, hagyományteremtő elhatározással szervezték meg a közösségi adventi koszorú felállítását Szőregen. A helyieket szombat esténként a Rózsák terén, Kampfl József Teknősbékás fiú szobránál várják gyertyagyújtásra, az alkotás köré állították a koszorút. Akadnak azonban, akik érzékenységét határozottan sérti ez a kompozíció, a felháborodott szőregi civilek nevében Dobák Lászlóné kereste meg a SZEGEDma.hu-t.

“Ez a szobor tulajdonképpen egy szökőkút, mely egy kerek medence közepén, egy teknősbékán pisilő fiút ábrázol. Nem tudjuk eldönteni: tudatosan provokálnak bennünket a szervezők, gúnyt akarnak űzni a vallásunkból, azt akarják kifejezni, hogy pisilnek a legszentebb keresztény ünnepre, a keresztény hagyományokra, vagy ennyire figyelmetlenek és tudatlanok? Úgy gondoljuk, a keresztény gyökerű Európában, a keresztény gyökerű Magyarországon joggal várhatjuk el, hogy a keresztények érzéseit, értékeit tiszteletben tartsák, ne csak a muszlimok érzékenységére legyenek tekintettel a magamutogató és álszent neoliberalizmus nevében” – mondta Dobák Lászlóné (utalva arra, hogy Norvégiában például már egyenesen eltüntetik a kereszteket a migránsok miatt).

Olvasónk hozzátette: legalább azt szeretnék elérni figyelemfelhívásukkal, hogy a szervezők takarják le a szobrot advent idejére.

no images were found

Felháborodtak a szőregi civilek – sokak érzékenységét határozottan sérti a közösségi adventi koszorú kompozíciója! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=593263

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 1.

Előző sztori

240 milliós csalás miatt emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség

Következő sztori

Mándy Ivánról a Grand Caféban