Egyetem

Osztály az osztályért - iskolások tették szebbé a gyógyuló gyerekek adventjét

Osztály az osztályért - iskolások tették szebbé a gyógyuló gyerekek adventjét

2015. december 4., péntek
Osztály az osztályért - iskolások tették szebbé a gyógyuló gyerekek adventjét
Fenykep_15

Az idei évben 3. alkalommal rendezték meg a Korábban Érkeztem Alapítvány szervezésében az "Osztály az Osztályért” programot. Ezen projekt keretében a programra jelentkező középiskolák és gimnáziumok diákjai, illetve tanáraik az alapítvány mentorainak közreműködésével karácsonyi díszbe öltöztették több kórház és klinika gyermekosztályát, megszépítve a beteg gyermekek és szüleik közelgő adventi ünnepét.

A programnak nem csak a közös készülődés, a kézügyesség és a kreativitás, a beteg gyermekek irányába megmutatkozó törődés kifejezése a célja, hanem az Alapítvány tevékenységének üzente is átadásra kerül a közös alkotó délutánok alkalmával. Ez az üzenet a fiatalok szemléletformálására irányul, mely összecseng a Korábban Érkeztem Alapítvány célkitűzésével, mindennapi tevékenységével is. A koraszülés bárkivel, bárhol megtörténhet. Mindazok a családok, akiknek meg kell tapasztalniuk a koraszülést, nagyobb odafigyelést, meghallgatást és segítséget igényelnek, a társadalomnak érzékennyé kell válniuk az ő mindennapi problémáik iránt. Ezt az érzékenyítést vállalta fel az alapítvány, évről évre növekvő érdeklődőket bevonva a programba. Idén hat városban valósult meg az „Osztály az Osztályért” program. Kórházi gyermekosztályokat öltöztettek ünnepi díszbe középiskolai diákok és az Alapítvány önkéntesei Budapesten, Hódmezővásárhelyen, Kecskeméten, Kiskunhalas, Szegeden és Szentesen. A kórházban fekvő gyermekek csillogó szemmel állták körül a szép díszeket, megfeledkezve fájdalmaikról és a hosszú, sokszor hetekig tartó nehéz gyógyulásukról. A program részévé vált az adventi kórházi kézműveskedés is, ahol a középiskolás önkéntesek és a gyógyuló gyermekek közösen alkothattak. A klinika dolgozói is örömmel fogadták a díszítést, meghittség és karácsonyi hangulat tölti be az osztályokat az új év beköszöntéig. Az alapítvány köszönetét fejezi ki mindazon iskola tanárainak és diákjainak, akik e közös projektben részt vettek, mindazoknak, akik fontosnak tartják a társadalmi összefogást, közös alkotást. Természetesen a jövő évben is tervezi az Alapítvány ezen programját, mellyel kapcsolatban további részletek a

www.korabbanerkeztem.hu

oldalon olvashatóak. Az „Osztály az osztályért” projekt egy része a KÖSZ! Program támogatásával valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.