/

Niké, a nyomkövető kutya buktatott le egy betörőt Hódmezővásárhelyen

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

20151112145627

A gyanúsított házáig vezette a nyomozókat a csongrádi nyomkövető kutya.

Két betörésről érkezett bejelentés a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra december 10-én hajnalban. Az egyik az Iskola utcában történt. Az ott lévő ingatlan hátsó kapujának lakatját vágta le az akkor még ismeretlen elkövető, majd gázpalackot, szerszámokat és szerszámgépeket lopott el. A másik betörés a Téglás utcában történt. Az elkövető benyomta a kiskaput, az ingatlan udvarán kutatást végzett, de végül nem vitt el semmit.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrádi Rendőrkapitányság Niké nevű nyomkövető kutyájának közreműködését kérték a forró nyomon kutatáshoz. A rendőrkutya a betörés helyszínétől a gyanúsított házáig vezette a nyomozókat.

20151112145620

A rendőrök előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Jánost. A 34 éves mindszenti férfi mobiltelefonját a nyomozók az egyik betörés helyszínén megtalálták. A gyanúsított részletes beismerő vallomást tett. Ellene lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették. Előzetes letartóztatásáról – ügyészség indítványa alapján – december 12-én dönt a nyomozási bíró.

Niké kutya szimatolt – a nyomkövető eb segítségével fogtak el egy betörőt Vásárhelyen! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=595920

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 11.

Default thumbnail
Előző sztori

Vasárnap tartja a korábban elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz

Default thumbnail
Következő sztori

Kamion alá szorult egy személyautó pénteken délután az M5-ösön

Legutóbbi hasonló cikkek