Megrongálták a szegedi Jobbik Anna kútnál felállított kettős keresztjét + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

12463471_1086971247989470_1278518356_n

Ismeretlenek kettétörték kedd éjszaka azt a kettős keresztet, amelyet a Jobbik állított fel az Anna kútnál advent idején. A párt szegedi szervezetének erről szóló közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

“Keddről szerdára virradó éjjel megrongálták a Jobbik Szegedi Szervezetének az Anna-kúton felállított adventi kettős keresztjét.

A vandálok ezer éves vallási és nemzeti jelképünket kettétörték és a környezetét is megrongálták. Véletlen balesetről szó sem lehet, ezt bizonyítják a széttört keresztről készült képek is. A városi alapszervezet közel tizedik éve vesz részt a Jobbik keresztállítási missziójában. Jóérzésű szegediek örömmel fogadták minden évben. Sokan megálltak egy-egy gyertyát, mécsest gyújtani a kereszt alatt.

A keresztény jelképek megsértése mindenkor, de főként Karácsonykor, minden ünneplő emberben mélységes felháborodást kelt. Ezt tudják azok, akik ezt tették.

A mostanihoz hasonló támadásra eddig nem volt példa. Ez a megbotránkoztató cselekmény rávilágít egy városbiztonsági problémára is, a térfigyelő kamerarendszerek elavultságára és hiányára. A szegedi Jobbik több ciklus óta küzd azért, hogy fejlessze a városi térfigyelő kamerarendszert, azonban eddig szándékunk nem talált meghallgatásra. Célunk továbbra is az, hogy javuljon a közbiztonság Szegeden.

Folytatni fogjuk keresztállítási misszióinkat, a Karácsony valódi üzenetének megismertetése és történelmi jelképeink bemutatása céljából.

A Jobbik Szegedi Szervezete a széttört adventi kereszt darabjaival is segíteni kívánt, ezért felajánlotta egy szegedi többgyermekes családnak” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a szegedi Jobbik.

no images were found

Ismeretlenek kettétörték kedd éjszaka azt a kettős keresztet, amelyet a Jobbik állított fel az Anna kútnál advent idején – részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=599154

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 30.

Előző sztori

Csak a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolt új utakkal bővül az e-matrica rendszer

Következő sztori

Braziloktól foglaltak le kölcsönzött autót a rendőrök Röszkén