Közélet

Magyarország nem kapott jelzést terrorfenyegetésről

Magyarország nem kapott jelzést terrorfenyegetésről

2015. december 28., hétfő
Magyarország nem kapott jelzést terrorfenyegetésről

Magyarország titkosszolgálatai nem kaptak olyan jelzéseket a partner hatóságoktól, hogy itthon szilveszterkor terrorcselekményekre készülnének - mondta Bakondi György miniszterelnöki főtanácsadó hétfő este az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Hozzátette, nincs szükség a 3-as készültségi szint fokozására, a jelenlegi rendőri erő biztosítani tudja a közterületek biztonságát. A bécsi hatóságok múlt szombaton közölték, hogy a rendőrség fokozta a biztonsági intézkedéseket Bécsben, miután hírszerzési értesülések szerint a karácsony és az újév között terroristák támadásokra készülhetnek az osztrák fővárosban és más európai nagyvárosokban.

Földi László

biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta: a brit titkosszolgálattól szivárgott ki, hogy merényletek várhatóak szilveszterkor, emiatt fokozott biztonsági intézkedések várhatóak Európa-szerte, különösen a célpontként megjelölt Bécsben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.