Labdarúgás: Kéri Tamás szeretné kivenni a részét a SZEOL feljutásából

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol_bekescsaba20_gs

A csapategységben látja a SZEOL igazi erejét a nyáron hazatért Kéri Tamás, aki nevelőegyesülete színeiben immár a másodosztályba való feljutást célozza meg tavasszal.

A szélső a szezon előtt azzal a céllal igazolt vissza az NB III-ba, hogy kellő meccsrutint szerezve újraépítse magát, majd ismét egy vonallal feljebb folytassa karrierjét, akár már a télen újra csapatot váltva. Ugyanakkor a szegedi alakulat menetelése Kéri Tamás esetében is átírta némiképp az eredeti terveket. “Élő szerződésem van jövő nyárig, úgyhogy technikailag is biztosított a maradásom, emellett viszont szeretnék is maradni. Úgy érzem, a csapatnak reális esélye van az NB II-be való feljutásra, ebből a feladatból pedig szeretném én is kivenni a részem. Óriási dolog lenne ez a klub történetében, és jó lenne, ha a részese tudnék lenni. Nyáron már úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy egyértelmű cél a feljutás. A csapat tavaszi szereplése általában mindig jobban szokott sikerülni, egy ilyen ősz után pedig mindenképpen azt gondolom, hogy harcban leszünk az osztályváltásért” – fogalmazott a játékos.

A SZEOL a pontvadászat első etapját a dobogó alsó fokán zárta, mindössze egyetlen pontra lemaradva a második, már feljutást érő pozíciót elfoglaló Dunaharaszti mögött. Tóth Ákos tanítványai 16 fellépésükből 9 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, megteremtve ezáltal az alapot ahhoz, hogy túlszárnyalják az egyesület történetének legjobb eredményeit, azaz a 2009/2010-ben és a 2011/2012-ben egyaránt elért negyedik helyet. “Szerintem a csapategységben rejlik az erőnk, abban, hogy mindenki tud küzdeni a másikért. Ezzel a szerencsét is magunk mellé állítottuk egy-két mérkőzésen, habár véleményem szerint az ősz egészét tekintve egyensúlyban van a szerencsésen megnyert és a balszerencsésen elbukott meccseink száma” – árulta el Kéri Tamás, aki 14 mérkőzésen összesen 1077 percet töltött a pályán a bajnokságban. “Voltak kisebb problémáim, ami miatt annak idején úgy döntöttem, hogy mindenféleképpen hazajövök. Kellett ez a kis nyugalom. Lett volna lehetőségem NB II-be igazolni, de ott nem tartottam volna biztosnak a játéklehetőséget. Márpedig a tavaszi szezon után éppen ebből volt minél többre szükségem. Azt gondolom, a meccsterhelést az ősz folyamán megkaptam, illetve hellyel-közzel a játék is ment, habár lényegesen elmaradtam a saját várakozásaimtól. Szeretnék tavasszal sokkal több mérkőzésen jobb produkciót nyújtani, sőt, akár el is dönteni meccseket. Nincs még gólom idén, de úgy gondolom, az elsőt megszerezni a legnehezebb, az majd utána már hozza a többit is” – tette hozzá.

szeol_bekescsaba48_gs

A 24 esztendős játékos korábban három idényen át erősítette a Szeged 2011-Grosics Akadémia együttesét, ebből két szezon során a második vonalban, azaz fiatal kora ellenére már jelentős rutint tudhat a magáénak. Kérdésünkre kitért rá, az NB II idei mezőnyét nagyon szorosnak találja, amelyben akár a sereghajtó is képes lehet legyőzni a listavezetőt, így a ligában szereplő csapatoknál elengedhetetlen egy erős játékoskeret kiépítése. “Ha esetleg feljutnánk, akkor pár poszton szükség lenne erősítésre, leginkább olyan játékosokra, akik legalább NB II-es tapasztalattal rendelkeznek, miközben azért még motiváltak és jó korban is vannak. Szegedre, egy ilyen városba szerintem könnyebb játékost hozni, mint egy kisebb településre. Itt ráadásul szeretik az emberek a focit, csak nem nagyon tudnak NB-s szintű csapatoknak szurkolni. Nekünk most még talán nincs olyan nagy szurkolótáborunk, de egy ilyen eredménnyel véleményem szerint ki tudnánk csalogatni a szegedi futballszerető közönséget. Persze ki tudja még, mit hoz a jövő? Még az is elképzelhető, hogy lesz itt egy NB I-es és egy NB II-es csapat is egyszerre. Szerintem egy Szeged szintű városban ezzel állna helyre a rend. Mindehhez egyelőre jó úton halad ugyanúgy a Szeged 2011 is, akárcsak mi magunk. Persze van még hátra egy tavaszi szezon, mi azonban mindenképpen azon leszünk, hogy meglegyen a feljutás” – zárta gondolatait Kéri Tamás.

Tavasszal is a SZEOL-t erősíti majd Kéri Tamás, sőt, a szélső meg sem állna a csapattal az NB II-ig! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=596748

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 16.

Előző sztori

Kosárlabda: irányítója szerint nem kell temetni a Szedeák szezonját

Következő sztori

B. Nagy László: Beszélnünk, tennünk kell Szegedért, de ilyen hozzáállással nehéz