Sport

Kézilabda: kiváló őszt produkáltak az FKSE Algyő lányai

Kézilabda: kiváló őszt produkáltak az FKSE Algyő lányai

2015. december 19., szombat
Kézilabda: kiváló őszt produkáltak az FKSE Algyő lányai

Kilenc fordulót követően veretlenül, pontveszteség nélkül vezeti a Csongrád megyei bajnokságot az FKSE Algyő női kézilabdacsapata. A nagyszerű menetelésről Arany Zoltánnal, a csapat mesterével készített interjút Barok István.

- Mikor született meg az ötlet, hogy legyen egy női csapata is az FKSE-nek?

- Az idén februárban keresett meg

Bella Árpi

, hogy szeretne egy jó női csapatot is az FKSE-n belül, hogy a sikeres férfi szakág mellett a női vonal is jegyzett legyen.

- Hogyan kezdted építeni a csapatot, hisz ennek az alakulatnak gyakorlatilag nem volt előzménye?

- Tudatosan kerestem meg azokat a játékosokat, akik egyrészt már abbahagyták a játékot, másrészt az akkori klubjukban nem számítottak rájuk, illetve többen az én kezem alól kerültek ki, én voltam a nevelőedzőjük. Fontos szempont volt, hogy ezekben a lányokban legyen becsvágy, akarják megmutatni, igen is jó játékosok és akarnak még valamit ettől a sporttól.

- Nem volt ebből sértődés, nem volt harag a lányok korábbi klubjaik részéről?

- Én úgy gondolom, hogy nem, hisz ezekről a játékosokról tulajdonképpen lemondtak a klubjaik, már gyakorlatilag parkoló pályára kerültek. Nagy részüket gyerekkora óta ismerem, vagy mint edzőjük, vagy ellenfélként, s már akkor is jó benyomást tettek rám.

- Az első hívó szóra jöttek a játékosok? Több közülük már leállt, vagy leálló félben volt, mi több a kapusod, Almási Dóri már korábban befejezte a pályafutását.

- Dóri volt az első, Akivel leültem beszélni és felvázoltam a klub elképzeléseit. A többiekkel is elbeszélgetve, elmondtam, hogy bár a megyei bajnokságban indulunk, valójában ez a keret minimum NB II-re predesztinált és úgy is kell készülnünk. Szerintem nincs is rajtunk kívül megyei alakulat, akik háromszor edzenek egy héten.

- Úgy tűnik, a játékosok ezt magukévá tették, hisz valamennyi ellenfeleteket teljes erőbedobással tiszteltétek meg, s annyi gólt lőttetek nekik, amennyit csak lehetett. Miután százszázalékosak vagytok az őszi idényben, mennyire lehet ezt a morált fenntartani a bajnokság végéig?

- Nem egyszerű a feladat, mert valóban kilógunk a sorból, de folyamatosan felsőbb osztályú ellenfeleket keresünk edzőpartnerként, hogy lássuk, hol a helyünk. Ez ősszel is sikerült, de a tavaszt úgy tervezzük, hogy bár sokat kell érte utaznunk, de csak így derül ki, jó úton járunk-e.

- Ezeken az edzőmeccseken általában nem készülnek jegyzőkönyvek, de hogyan látod, milyen erőt képviselne az NB II-ben a jelenlegi csapatod?

- Én úgy gondolom, hogy a negyedik-hatodik hely környékére lennénk jók ezzel a kerettel, esetleg a dobogó legaljára.

- Ne menjünk most ennyire előre. Miután pontveszteség nélkül vezetitek a tabellát, célkitűzés-e a százszázalékos idény?

- Augusztusban ezt jelöltük ki célként, de azóta látjuk, hogy mindenki ránk "vadászik", ellenünk akarja megmutatni magát, így nehéz meccsek várnak ránk a tavaszi idényben is. A legutóbbi "városi" rangadón is nagy meccset vívtunk az Algyő SK ellen, s csak a rutinunknak köszönhetjük a háromgólos győzelmünket.

- Én azt hiszem, ez az igazi segítség a számotokra, hisz csak éles bajnoki meccseken lehet jól felkészülni az osztályváltásra, szóval ennek tulajdonképpen örülnötök kell.

- Úgy is készülünk. A januári kezdéskor még többet fogunk dolgozni, mint eddig, mert minden játékos szeme előtt a hibátlan szereplés lebeg.

- Van azonban egy kis probléma: relatíve kevesen vagytok.Na, nem a megyei bajnokságra, hanem a továbbiakra. Mit teszel, mit tesztek a keret bővítéséért?

- Voltak már jelentkezők más csapatokból, tárgyalunk játékosokkal, elnök úr is tudja, hogy erősítenünk kell mind mennyiségben, mind minőségben.

- Megvan az akarat a továbblépéshez?

- Igen. Én még ilyen klubban nem dolgoztam, ahol ennyire egyértelműek a célok, egyben a feltételek is adottak a kitűzésekhez.

- A felsőbb osztályhoz utánpótlás is kell, ebben hogy áll a női szakág?

- Az évzárón elhangzott, hogy az FKSE-ben 276 igazolt játékos van, a női szakág is jól áll ebben a kérdésben. Nagyon tehetségesek a serdülőink, igaz, ők korban messze vannak attól, ahol ősszel esetleg indulniuk kell. Persze ez is személyre szabott, hisz én még emlékszem amikor

Laluska Eszter

, a nálunk játszó

Balázs

húga 14 évesen NB I/B-s gólkirálynő lett a felnőttek között. Viszont mindent megteszünk, hogy bővítsük az utánpótlást is, megkeressük a középiskolákat és az általános iskolákat is. Mivel a szülők látják, hogy az FKSE-ben szépen felöltöztetett, rendszeresen versenyeztetett gyerekek vannak, megfelelő edzői háttérrel, gondolom, szívesen hozzák hozzánk a kézilabdázni vágyó lányaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.