Közélet

Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen

Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen

2015. december 23., szerda
Katonáknak adtak át elismeréseket Hódmezővásárhelyen
Lázár János

A migrációs válsághelyzet során végzett kiemelkedő munkájáért száz katona kapott Szolgálati jel kitüntetést, az elismeréseket szerdán adta át Simicskó István honvédelmi miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök és Almási István (Fidesz-KDNP) hódmezővásárhelyi polgármester az alföldi városban.

Lázár János

köszöntőjében hangsúlyozta, az ország életében a legfontosabb a haza védelme, hogy megóvjuk azt a helyet, ahol élünk, ahol szeretteink élnek. A katonák erre, a legnehezebb és legnemesebb feladatra vállalkoztak, ezért elismerés és köszönet jár - tette hozzá. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő fideszes politikus kifejtette, a hódmezővásárhelyi honvédek helytálltak az első és a második világháborúban, a délszláv válság idején, segítették hazájukat árvizek, természeti katasztrófák alatt, és most is, amikor teljesen új kihívással kellett szembenéznünk Európa és Magyarország határán.

Simicskó István

is köszönetet mondott a katonák elmúlt hónapokban elvégzett példamutató munkájáért, határaink, nemzeti közösségünk, értékeink védelmezéséért. A politikus rámutatott, a katonai hivatás a közösség védelméért végzett áldozatos munka. Hozzátette: ezt láthattuk az elmúlt hónapokban is. A kormány nemcsak az illetményemeléssel szeretné a katonákat megbecsülni, hanem odafigyeléssel, emberséggel, felszerelésük és a munkakörülményeik javításával is - közölte a honvédelmi tárca vezetője, aki jelképesen sporteszközöket adott át két alakulat parancsnokának, ezeket az állomány a laktanyákban használhatja majd.

Simicskó István honvédelmi miniszter, Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Benkő Tibor vezérkari főnök é...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.