Jégkorong: a Viteznek sem kegyelmezett a Volán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-vitez018kf

Zsinórban harmadik győzelmet aratta a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a szerb bajnokságban, Kalocsa László tanítványai a belgrádi Vitezt verték 8-3-ra hazai jégen.

Bekezdtek a vendéglátók, hiszen a 4. percben máris hazai vezetést mutatott az eredményjelző Fekti Ádám találata révén. (1-0) Rögtön ezt követően Ambrus András a kapufát kongatta meg egy átlövéssel, a 10. minutumban pedig Ódry Tamás előtt maradt ki egy komoly lehetőség. Fölényben játszottak a szegediek, miközben a Vitez alig-alig jutott el Szőke Attila kapujáig az első harmadban. Az i-re a pontot végül Bosnyák Márkó tette fel, aki közelről pofozta a hálóba Zekov Áron Aleksandar Fat kapuson átcsorgó löketét. (2-0)

A második felvonásban ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták: a Volán támadott, a belgrádiak pedig igyekeztek túlélni a rohamokat, reménykedve egy-egy gyors ellentámadásban. A számításuk be is jött, hiszen a 25. percben Marko Prokic szépíteni tudott egy kipattanó lövésből. (2-1) Nem sokkal később Fekti jóvoltából már ismét kettőre nőtt a különbség (3-1), de az igazi meglepetés csak ekkor következett. A gólt követő sorcserék közben ugyanis a szegediek büntetőpadjánál a jégre lépett egy korcsolyás Mikulás, hogy aztán egyenesen Kalocsa Lászlóhoz csússzon, átadva a trénernek egy vesszőseprűt, majd a bíróknak kifelé menet egy marék szaloncukrot. A Volán mesterétől később megtudtuk, voltaképpen ő maga rendelte az eszközt hósepréshez Ódry Tamáséktól, akik gazdaboltot üzemeltetnek. Az átadás ilyen módja azonban már a játékosok humorérzékét dicséri. Eközben persze a találkozón nem volt megállás, annál is inkább, mert az első félóra végén Vladimir Ljutovac ismét felzárkóztatta a Vitezt. (3-2) A Szeged ugyanakkor azonnal megrázta magát, és Komáromi Dávid átadásából Varga Dávid újfent megduplázta övéi előnyét. (4-2) A 34. minutumban Ljutovac, kicsivel később pedig Goran Radovic is kénytelen volt leülni a büntetőpadra, ami végül túl nagy tehernek bizonyult a szerb alakulat számára. Fekti távoli átlövésénél csak Komáromi még messzebbről indított bombája sikerült szebbre, míg a fiatal Annus Döme már öt az öt elleni játékban mattolta az ezt követően azonnal le is cserélt Fat kapust. (7-2)

Az utolsó játékrész 4. percében a rutinos Egyed Máté is feliratkozott a gólszerzők közé (8-2), így a folytatásban már csak az volt a kérdés, tud-e ismét tízig jutni a Tisza Volán, ahogy tette azt az előző két győzelme alkalmával. Habár ez végül nem sikerült, sőt, Bojan Jankovic révén még faragni is tudott hátrányából a Vitez (8-3), mégsem volt oka búslakodni a szegedieknek. Az 54. minutumban ugyanis Szőkét váltva beállt a kapuba a 16 esztendős Szalai Ákos, nem sokra rá pedig kortársa, Kovács Kristóf lépett a jégre, így a saját nevelésű fiatal tehetségek is megkapták a fejlődésükhöz szükséges játékperceket.

Kalocsa László legénységének mérlege eddig három meccsből három győzelem a szerb bajnokság idei szezonjában. A csapatra a következő időszakban már komoly rangadók várnak: december 12-én idegenben a Partizan, 19-én pedig hazai környezetben a Crvena Zvezda lesz az ellenfél.

Szerb I. osztályú jégkorongbajnokság:

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – HK Vitez 8-3 (2-0, 5-2, 1-1)
Szeged, műjégpálya, 500 néző. Vezette: Uros Aleksic, Fazekas Tibor, David Perduv.
Tisza Volán: Szőke – Szabó, Vígh, Fekti, Ódry, Annus – Szalai (kapus), Fülöp, Varga, Bosnyák, Egyed, Ambrus – Győri, Zekov, Barcsik, Komáromi, Major – Kovács. Vezetőedző: Kalocsa László.
Vitez: Fat – Bog. Jankovic, Djokic, Boj. Jankovic, Orlov, Kuveljic – Lupulov (kapus), Dunda, Radovic, Prokic, Ljutovac, Bogdanovic – Zivkovic, Djukic, Zotovic, Ajdukovic, Ristovac – Adzic. Játékos-edző: Bogdan Jankovic.
Gól: Fekti (03:37: 1-0), Bosnyák (Zekov, 15:46: 2-0 – emberelőnyből), Prokic (Bogdanovic, 24:41: 2-1), Fekti (26:05: 3-1), Ljutovac (28:42: 3-2 – emberelőnyből), Varga (Komáromi, 31:12: 4-2), Fekti (Vígh, 35:23: 5-2 – kettős emberelőnyből), Komáromi (Kovács, 36:06: 6-2 – emberelőnyből), Annus (36:42: 7-2), Egyed (43:40: 8-2), Boj. Jankovic (Djokic, 50:16: 8-3).
Kiállítás: 4 perc, ill. 10 perc.

Kalocsa László: “Úgy gondolom, a szezonban eddig ez volt a leggyengébb meccsünk. Most játszottunk a legfegyelmezetlenebbül a három mérkőzésünk közül. Ezzel az a baj, hogyha azokat a hibákat, amelyeket ma elkövettünk, megtartjuk a következő két meccsre is, akkor azok nagyon meg fogják magukat bosszulni. Edzői szemmel ez a produkció közel sem volt annyira szórakoztató, mint amilyennek esetleg külső szemmel tűnhetett. Annak viszont örülök, hogy a fiatal játékosok, Kovács Kristóf, Annus Döme és Szalai Ákos hiba nélkül játszottak, küzdöttek végig, felvették a játék ritmusát. Ez egy nagy pozitívum, akik viszont eddig sziporkáztak, ma jóval gyengébben teljesítettek.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

III. harmad 8-3 (2-0, 5-2, 1-1)

60′ Ambrus a háta mögül passzol Kovácshoz, aki közelről lőhet, de nem jár szerencsével, majd a túloldalon Szalainak kell résen lennie kétszer is Ljutovac próbálkozásainál.Vége! Nagyszerű mérkőzésen gyűjtötte be idénybeli harmadik skalpját a Tisza Volán! Zúg a műjégpályán a “szép volt fiúk!”

59′ Ambrus menne ziccerben, de megállítják a sporik lesen.

58′ Bogdan Jankovic tüzel, a lapos kísérletre Szalai időben térdel még le.

57′ Kovács Kristóf is a pályán, éppen az ő lövését tenyereli második szándékból Lupulov a mér lecsapni készülő Major elől.

56′ Ristovac lő zúgó kapufát meglehetősen messziről.

55′ Ljutovac teszteli először Szalait, aki magabiztosan öleli magához a korongot.

54′ Kalocsa László is kapuscsere mellett döntött, megadva a lehetőséget ezáltal a bizonyításra a fiatal Szalai Ákosnak!

53′ Bosnyák centerezik balról, Ambrus sajnos lemarad az átadásról a hosszún. Egyed egy csellel magának teremti meg a helyzetet, Lupulovra azonban nincs most ellenszere.

52′ Némi kavargatás után Bogdanovic lő Fekti mellől, Szőke viszont jól zárja a megcélzott sarkot.

51′ Gól… Djokic lövése kijön Szőkéről, Bojan Jankovic pedig túl üresen érkezik ahhoz, hogy kihasználatlanul hagyja az adódó ziccert. 8-3.

no images were found

50′ Vígh átlövését Lupulov még védi, de aztán Fekti közelről mattolni tudja a hálóőrt. Hiába, mert a sporik nem adják meg a találatot. Ambrus és Egyed ketten bolondítják meg a szerb védelmet a jobb oldalon, végül pedig utóbbi lő közelről, de Lupulov ezt most szépen fogja.

49′ Kihúzza a Vitez az emberhátrányt.

48′ Győri bombája ígéretesen száll a kapu előterébe, de aztán senki sem ér bele.

47′ Djokic tüzel, Szőkéről kijön a kísérlet, és bár tátong a kapu hosszú oldala, Orlov hosszan tolja meg a lecsorgót, ezért már nem tud lőni. Fülöp vérző orral hagyja el a jeget, miután Prokic odaütött neki ütővel. A szerb hiába teszi szét a két kezét, ez bizony kiállítást ér.

46′ Ódry szűk passzából Annus előtt adódik lehetőség, de a kapu torkából már nem találja meg a rést Lupulov mellett.

45′ Ljutovac minden dühét beleadja egy emberfeletti bombába, de célt nem talál vele. Kezdenek elkészülni az erejükkel a vendégek.

44′ Egyed lő, aztán Zekov is – beszorul a Vitez. GÓÓÓL!!! Ez már bent van! Egyed lövi a nyolcadikat! 8-2!

43′ Fülöp távoli kísérlete elzúg a bal alsó mellett, kár, hogy senki sem tudott a társak közül belepiszkálni.

42′ Éppen kiegészülnek a szerbek, amikor Fekti átadását Ambrus zúdítja rá némi igazítás után, de Lupulov résen van és véd.

41′ Folytatódik az összecsapás, még 1:06-ig emberhátrányban a vendégek.

II. harmad 7-2 (2-0, 5-2)

40′ Komáromi nagyon éles szögből lőne a felső léc alá, de Lupulov vállal kiüti a kísérletet. Vége ennek a játékrésznek, ismét szorgos taps közepette hagyják el a jeget a hazaiak. Eddig nem lehet oka panaszra a közönségnek!

39′ Ambrus indulhat meg szabadon, Orlovot megteteti egy megkerülős csellel, de aztán a keresztléc fölé vágja a ziccert. Kuveljic aztán nekimegy Vargának, és úgy pattan le róla, akár a falról. Lassan gálába csap át a mérkőzés! Ráadásul ki kis küldik két percre a szerbet.

38′ Annus Lupulov reflexeit is megvizsgálja – az új hálóőr jól nyúl le a bal alsóra.

37′ GÓÓÓL!!! Mekkora gól?! Te jó ég! Komáromi valahonnan Baktó környékéről, de legalább a felező közeléből zúdította a bal felsőbe a korongot! 6-2! GÓÓÓL!!! Elképesztő! A fiatal Annus úszik meg a balon, majd nem kegyelmez közelről Fat kapusnak, akit aztán le is hív a vendégek edzője, Lupulov áll a gólvonal elé így. 7-2!

36′ Egyed lő középről, de túl nagy a tumultus a kapu előtt, ráadásul Radovic ütőjét eldobva pókhokiba kezd. Kap is érte két percet, három az öt ellen a vendégek még 27 másodpercig. GÓÓÓL!!! Fekti egy nagyszerű távoli lövéssel rövidre is zárja a fontosabb kérdéseket! 5-2! Egy szerb visszaállhat.

34′ Bátor taktikai húzás Kalocsa mestertől, egy gyors támadás erejéig Bosnyák ugrott be a jégre Szőke kapus helyett. Az emberelőnyhöz azonban most már nincs szükség ilyen cselekre, mert Ljutovac kétpercest kapott gáncsolásért.

33′ Egy pillanatra elcsendesült a lelátó: Bogdan Jankovic visszapasszát Orlov kis híján a jobb alsóba továbbította. Talán ha 10 centit tévedett…

32′ GÓÓÓL!!! Komáromi kiválóan veszi észre a kapu előterében Vargát, aki ezt követően nem is hibázza el az adódó ziccert! 4-2!

31′ Mit csinál Bosnyák Márkó?! Megkerülte a szerbeket jobbról, de nem húzott be a kapu mögé, inkább ellibbent Fat előtt is, hogy aztán a jobb alsót vegye célba. A szerb kapus még éppen leért a közeli kísérletre.

no images were found

30′ Fekti törne át a belgrádiak védelmén, a harmadik védő azonban már eltolja előle a korongot nagy nehezen.

29′ Igyekszik összekapni magát a Vitez, az utóbbi időszakban kiegyenlítettebbé tették a meccset a vendégek. még ha ez egyelőre helyzetekbe nem is torkollik. Varga Dávid kap kétpercest büntetést meg nem engedett testjátékért. Gól… Ljutovac vág be egy Szőkéről kijövő löketet, 3-2.

27′ GÓÓÓL!!! Fekti kiválóan hozza ziccerbe Ódryt, aki aztán a kapufát lövi telibe, de a társ eredményes a kipattanóból! 3-1! Aztán mi történik?! Egy korcsolyás Mikulás érkezik a jégre, hogy áthasítva a pályát átadjon egy seprűt (virgácsot?) Kalocsa Lászlónak, majd a bíróknak is ad egy marék szaloncukrot! Parádé!

25′ Gól… Nem volt benne a játékban, mégis szépít a Vitez. Bogdanovic előtt nyílt meg a terület egy gyors ellentámadásnál a jobb szélen, lőtt is, és bár Szőke ezt még védte, az érkező Prokic közelről a hálóba pofozta a kipattanó korongot. 2-1.

24′ Továbbra is támadóbban lép fel a Volán, a Kalocsa-legénység dominál a pályán, akárcsak az első felvonásban.

23′ Zekov löketébe Barcsik teszi bele az ütőjét a kapu előterében – emeli is már a kezét, de a korong csak nem vánszorog át a vonalon!

22′ Varga átlövése kijön Fatről, Bosnyáknak viszont már nem marad helye, hogy átgyötörje a korongot a portáson.

21′ Ismét a szerbek húzzák ki maguknak a korongot, az első lövés végül mégis Szabóé. Bojan Jankovic centerezését aztán Orlov vetődve tessékeli a jobb alsó mellé ziccerben, majd maga Jankovic teszteli Szőke képességeit.

I. harmad 2-0

20′ Vége az első harmadnak, amely után a hazai közönség tapssal díjazza kedvencei eddigi teljesítményét – abszolút jogosan. Ebben a húsz percben szervezettebb, határozottabb játékot nyújtott a szegedi együttes, így kétgólos vezetése is teljesen megérdemeltnek mondható.

19′ Ambrus oktatja az utóbbi egy percben cselezésből a szerbeket – nemcsak jól, helyenként kifejezetten tetszetősen játszik a Volán!

18′ “Uh!” – zengi a lelátó, miután Fülöp távoli bombájába Egyed kis híján gólt érően ér bele.

17′ Annus Döme! Óriási megoldás! Egy az egyben megkeverte védőjét, Djokicot, sajnos azonban utána Fat kapust már nem tudta közelről mattolni.

16′ Kiegészül a Volán, 1:22 van még a szerb emberhátrányból. GÓÓÓL!!! Zekov átlövése átcsorog Fat lába alatt, Bosnyák pedig közelről beüti a korongot! 2-0!

15′ Kiegyenlítődik a létszám a pályán – Orlov is kap két percet, mert túl sokan voltak a szerbek a jégen. A buli után Varga nézheti meg magának a jobb kapufát, Fat viszont jó érzékkel nyúl a gólba tartó korongért.

14′ Szőke! Kuveljic nagy szólója végén a hálóőrnek kell védenie a közeli próbálkozást – ki sem jön róla! Közben Vígh Balázst kiküldik a sporik testre ütésért. Szabó nem találja a körülötte kavargó korongot, Bogdanovic használná ki az így adódó lehetőséget, de Szőke Attila ezúttal is résen!

13′ Barcsik lő tiszta helyzetből, de távolról. Fat a palánkról visszapattanó korongot fogja meg végül.

12′ Szélvészként süvít a Volán támadása, Bosnyák játszik át balról a kapu elé, és bár Ambrus oda is ér rá, már túlságosan kisodródott ahhoz, hogy helyzet legyen.

11′ Bojan Jankovic éles szögből lőné ki a rövid felsőt, de Szőkét ilyesmivel nem lehet becsapni.

no images were found

10′ Mi marad ki?! Ódry adna be a kapu mögül érkezve, és bár ebbe Dunda még belevetődik, a korong visszakerül a hazaiak támadójához, aki viszont ajtó-ablak ziccerben nem talál célt a kapu előteréből.

9′ Barcsik távoli löketét csak másodjára tudja elpaskolni Fat, szerencséjére nem érkezett szegedi a lecsorgóra időben.

8′ Ambrus passzol hátra anélkül, hogy megnézné a társakat, el is veszti így a korongot. Az eset folytatásaként Bojan Jankovic lő távolról, Szőkének ez csemege.

6′ Jól zár eddig a Szeged hátul, eddig Szőkének csak kétszer kellett érdemben védenie, az imént Prokic kísérletét hatástalanította.

5′ Ambrus kongatja meg a kapuvasat egy átlövéssel. Elcsúszik egy szerb, Fülöp mehet így kapuig, majd Bosnyák felé játszana át, aki elé viszont jó ütemben levetődik Fat.

4′ GÓÓÓL!!! Egy gyors akció végén vezetést szerez a Volán! Fekti a gólszerző, 1-0!

3′ Ódry szépen úszik meg a balon, meg is kerüli a kaput, de a visszapasszára csak két védő érkezik.

2′ Egyed előtt nyílt meg a tér a balon, teszteli is Fat kapust, aki viszont jól vizsgázik a távoli bombánál.

1′ A fehér felsős szerbek hozzák el a korongot, a volánosok szokásos, kék színű szerelésükben játszanak.

18.00: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok kapujuknál beszélik meg az utolsó simításokat a taktikán. Pillanatokon belül kezdődik az összecsapás!

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Kalocsa László virgácsot, a nézők látványos meccset, a vendég Vitez pedig nyolc gólt kapott a Tisza Volán mai fellépése alkalmával – részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=594062

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 5.

Előző sztori

Rövidpályás úszó Eb – Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen és 50 méter háton is

Következő sztori

Terrorizmus: képlékeny személyiségű fiatalokat tudnak behálózni a radikális szervezetek