Illegális bevándorlás: rekordszámú menekültet fogad be idén Hollandia

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hollandia rekordszámú, nagyjából 54 ezer menekültet fogad be az év végéig, akik között a szíriai menedékkérők vannak a legnagyobb számban – közölte Hágában a holland bevándorlási hivatal hétfőn.

A tájékoztatás szerint a második világháború óta nem kértek ilyen sokan menedéket ilyen rövid idő alatt Hollandiában, mint a 2015-ben. A hivatal november közepén regisztrálta az 54 ezredik kérelmet, de azóta további, több ezer bevándorló kérelme érkezett az irodához – mondta el az AFP francia hírügynökségnek Renger Visser, a holland bevándorlási hivatal igazgatója.

A világháborút követően Jugoszlávia szétesése után, 1994-ben érkezett hasonlóan sok bevándorló az országba, akkor 52 ezeren kértek menedéket – mondta az igazgató.

A 2015-ben menedéket kérők pontos számát még nem lehet megmondani, mivel vannak, akik az elutasítást követően visszajönnek, és más néven próbálnak szerencsét – emelte ki a hivatal igazgatója.

Renger Visser elmondta, hogy a menedékkérők 48 százaléka Szíriából érkezik. 15 százalékuk eritreai, 8 százalékuk pedig palesztin. A hivatal vezetője hozzátette, hogy a bevándorlás sokkal nagyobb mértékű a vártnál, és nem várható csökkenés 2016-ban sem.

Előző sztori

Szegedi Jobbik: újabb két évig Tóth Péter a párt helyi elnöke

Következő sztori

Asztalitenisz: szabadidős versenyt rendeztek Szegeden