Hátország – Kiss Balázs: Jövőre már az új stadionban szeretnénk ünnepelni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

V.Gy.-K.B.

Hagyományainkhoz híven a Nyilas Eleket váltó és 2015 nyarától a Klausz László által vezetett NB II-es felnőttcsapat féléves értékelőjét követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak az őszi idény végén, legelőször az U19-esek vezetőedzője, Gonda László véleményét olvashatták, most pedig stilszerűen a legkisebbek (U14) vezetőedzője, Kiss Balázs (jobbról) válaszolt kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György, a szegedi futball krónikása.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– Az őszi idényről, a célkitűzésekről annyit, hogy 4 hónapja szeptember 12- én az utolsó előtti helyen, a 12.-en vettem át a csapatomat és mindjárt egy rangadóval kezdtem: a SZEAC elleni 4-4 egy „ki-ki meccsen”, hatalmas bravúr volt a listavezetővel szemben! Mivel ezek a gyerekek pár hete még keresztbe játszottak, nem lehetett más célunk, mint, hogy megszerettetni a nagy pályás focit, és erre felkészíteni őket! Nagyon kevesen voltak edzésen, az U13-ban és U14-ben maximum 18-19-en. Nálam az a fontos, hogy minden meccset meg kell nyerni, de itt most az volt, hogy behozzuk a rengeteg lemaradást a srácoknál és megszerettetni velük a focit, a rendszeres edzésre járást!

– Mik valósultak meg ezekből a célokból idén ősszel és mik voltak a legjobb eredmények?

– Lépésről lépesre haladva ma ott tartunk, hogy mernek cselezni, mind a két lábbal lőni stb. NB II U14-es bajnokira nyolc-kilenc 2003-as játékosom volt és bizony, négy-öt U15-ös játékost kellett kérnem, ahhoz hogy ki tudjunk állni… A bajnokságban így is sikerült a SZEAC elleni 4-4, a DAFC 2-1-es legyőzése illetve a SZEOL B elleni fölényes, 8-0-ás diadal, de a Békéscsaba 7-1-es megverése is kimagasló eredménynek számított! Ezekkel az eredményekkel máris a 7. helyen vagyunk 16 ponttal, ezért nagyon büszke vagyok a srácokra! A megyei bajnokságban pedig holtversenyben a 3. helyen zártunk, mindössze egy pontra a második helyezett csongrádiaktól!

– Milyen tényezők könnyítették a minőségi szakmai munkát?

– Szeretném kiemelni Óvári Ambrust és Sándor Somát akik a legtöbb edzésen, meccsen szerepeltek! Sikerült a klubunkhoz csábítanom Pikó Laci edző kollégámat a 2004-es (U13) csapathoz és már túl vagyunk két sikeres toborzón, három 2003-as és egy 2004-es játékos csatlakozott hozzánk, Tajthy Lénárd 2004-es megye válogatott is minket választott a SZEAC helyett!

– 2016 tavaszára milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– A legfontosabb az volna, hoyg egy szuper felkészülés után, még néhány új igazolással egy stabil 20-20 fős csapatot alakítsunk ki az U13-U14-es korosztályokban és a cél az első 5 hely valamelyike az NB II-ben. A megyei bajnokságban pedig az első háromban maradni, amiket feltétlenül szeretnénk az új stadionban megünnepelni jövőre! – zárta nyilatkozatát Kiss Balázs.

Szívből kívánjuk, valósuljon meg a nemrég érkezett szimpatikus vezetőedző valamennyi elképzelése, hisz ezeknek a Szeged 2011 legfiatalabb játékosai látnák a hasznát!

Vitos György

Előző sztori

A tyúk hátrakaparja az előző év bajait, a disznó előtúrja a szerencsét az újabb esztendőre

Következő sztori

Világsztárok szignója ékesíti a szegedi autogramgyűjtő gigantikus kollekcióját + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek