Közélet

Fidesz: folytatják az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik

Fidesz: folytatják az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik

2015. december 10., csütörtök
Fidesz: folytatják az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik
Aláírásgyûjtés a kötelezõ betelepítési kvóta ellen Deb

A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik, mert Magyarországot meg kell védeni - közölte a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz ellenzéki nyilatkozatokra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Brüsszel és a baloldal továbbra is folytatja a bevándorláspárti politikáját, mindenkit beengednének és még be is telepítenék a bevándorlókat. "Az Európai Bizottság még politikai bosszút is akar állni hazánkon, a határozott, sikeres bevándorláspolitika, és az uniós betelepítési kvóták elutasítása miatt" - olvasható. A közleményben úgy fogalmaztak: "Brüsszel bármilyen politikai bosszút is folytat, továbbra is elutasítjuk a betelepítési kvótát, mert az veszélyes a biztonságunkra, a kultúránkra és növeli a terrorveszélyt".

Szent-Iványi István

, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy pártja szerint felül kell vizsgálni és az uniós jogszabályokkal összhangban meg kell változtatni a hazai menekültügyi szabályozást. Az Együtt szerint - mint az az MTI-hez eljuttatott közleményben olvasható - a Fidesz által az elmúlt hónapokban elfogadott menekültellenes és ellenségkereső szabályok károsak, és nem véletlen, hogy immár az Európai Unió is vizsgálja őket. A Demokratikus Koalíció közölte: a párt előre figyelmeztette az Orbán-kormányt, hogy az embertelen döntések hazánk megbüntetését vonhatják maguk után. Ma bebizonyosodott, hogy a DK-nak sajnos igaza volt, valóban kötelezettségszegési eljárást eredményezett az orbáni menekültpolitika - írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. A DK szerint

Orbán Viktor

Európa-ellenessége "ismét komoly kárt okozott hazánknak". Az Európai Bizottság csütörtökön több uniós tagállam, köztük Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított, mert a testület úgy véli, hogy ezen országok menekültügyi szabályozásának bizonyos pontjai nincsenek összhangban a közösségi joggal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.