/

Feltételezett fegyvercsempészeket fogtak el Boszniában

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt feltételezett fegyvercsempészt fogtak el hétfőn Bosznia-Hercegovinában – számolt be a hatóságok akciójáról honlapján a Nezavisne Novine című napilap.

A gyanúsítottak lakhelyének és járműveinek átvizsgálása során a rendőrség nagyobb mennyiségű lőfegyvert és lőszert, valamint más katonai felszerelést talált, amelyet a feltételezések szerint illegálisan akartak eladni. A gyanú szerint az elfogottak a bosznia-hercegovinai, a szerbiai és a német feketepiacon is jelen voltak. A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy bűnszervezetben több alkalommal is nagy mennyiségű fegyvert, főleg pisztolyt csempésztek Bosznia-Hercegovinába és szervezték meg ottani eladását, valamint jelentős mennyiségű lőfegyvert szállítottak illegálisan Németországba, és adták el általuk ismert személyeknek a feketepiacon.

Bosznia-Hercegovina is része az illegális európai fegyverkereskedelem úgynevezett balkáni útvonalának. A volt jugoszláv tagköztársaságokban ugyanis az 1991-1995-ös délszláv háborúk során jelentős mennyiségű fegyver halmozódott fel, illetve a kilencvenes években indult virágzásnak az illegális fegyverkereskedelem is.

Előző sztori

Illegális bevándorlás – Szakértő: a migránsokat megtámadhatják az európai betegségek

Következő sztori

Január 1-jétől újabb öt százalékkal nő a katonák bére