Bulvár

Feltételezett fegyvercsempészeket fogtak el Boszniában

Feltételezett fegyvercsempészeket fogtak el Boszniában

2015. december 21., hétfő
Feltételezett fegyvercsempészeket fogtak el Boszniában

Öt feltételezett fegyvercsempészt fogtak el hétfőn Bosznia-Hercegovinában - számolt be a hatóságok akciójáról honlapján a Nezavisne Novine című napilap.

A gyanúsítottak lakhelyének és járműveinek átvizsgálása során a rendőrség nagyobb mennyiségű lőfegyvert és lőszert, valamint más katonai felszerelést talált, amelyet a feltételezések szerint illegálisan akartak eladni. A gyanú szerint az elfogottak a bosznia-hercegovinai, a szerbiai és a német feketepiacon is jelen voltak. A férfiakat azzal gyanúsítják, hogy bűnszervezetben több alkalommal is nagy mennyiségű fegyvert, főleg pisztolyt csempésztek Bosznia-Hercegovinába és szervezték meg ottani eladását, valamint jelentős mennyiségű lőfegyvert szállítottak illegálisan Németországba, és adták el általuk ismert személyeknek a feketepiacon. Bosznia-Hercegovina is része az illegális európai fegyverkereskedelem úgynevezett balkáni útvonalának. A volt jugoszláv tagköztársaságokban ugyanis az 1991-1995-ös délszláv háborúk során jelentős mennyiségű fegyver halmozódott fel, illetve a kilencvenes években indult virágzásnak az illegális fegyverkereskedelem is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.