Közélet

Európai uniós pénzből hajtottak végre négy helyen energetikai korszerűsítést Deszken

Európai uniós pénzből hajtottak végre négy helyen energetikai korszerűsítést Deszken

2015. december 16., szerda
Európai uniós pénzből hajtottak végre négy helyen energetikai korszerűsítést Deszken
szechenyi_2020

Deszk Község Önkormányzata 52 millió forint vissza nem térítendő Környezet és Energia Operatív Programból származó támogatás segítségével a SZTEJKI Zoltánfy István Általános Iskola (Tempfli tér 1. telephelyét), Polgármesteri Hivatal, tűzoltószertár, irattár energetikai fejlesztését valósította meg.

A SZTEJKI Zoltánfy István Általános Iskola (Tempfli tér 1. telephely, az úgynevezett régi iskola), a Polgármesteri Hivatal, a tűzoltószertár, az irattár épületeinek külső határoló felületeinek hőszigetelésére valamint nyílászáróinak cseréjére azért volt szükség, mert nem feleltek meg napjaink hőtechnikai követelményeinek, miközben az Európai Unió energiahatékonysági elvárásai folyamatosan nőnek. A helyi védelem alatt álló általános iskola és a Polgármesteri Hivatal épületeinek esetében a padlásfödémet hőszigetelték és a külső nyílászárókat cserélték, a többi hőszigetelés nélküli épületnek viszont a homlokzatát is 14-16 centiméter vastag EPS hőszigetelőlapokkal borították. Ezen lépéseknek köszönhetően az épületek hővesztesége csökken, így a fűtéshez is kevesebb fölgázt kell felhasználni, a község a saját maga által rendelkezésre álló lehetőségekkel járul hozzá ahhoz, hogy az üvegházhatású gázok kisebb mértékben kerüljenek a légtérbe. A projekt megvalósítása elősegíti a környezettudatos magatartás kialakulását, s rámutat az energiatakarékosság fontosságára, amely a gazdasági szempontok mellett a jövő generációit is védi. A Deszk Község Önkormányzata középületeinek energetikai korszerűsítése projekt I. azon fejlesztések sorába tartozik, amelyeknek köszönhetően a magyarországi közintézmények teljesíthetik az előírt energiafogyasztás-csökkentést a vonatkozó Európai Uniós irányelvekkel összhangban. A projekt eredményeképpen Deszk Község Önkormányzatának fűtésre fordított kiadásai jelentősen csökkennek, ezáltal is elősegítve a település fenntartható fejlődését. A projekt megvalósítási fázisa 2015. szeptember 1-jén kezdődött el, a munkálatokat 2015. december 15-én fejezték be. A Környezet és Energia Operatív Program keretében Deszk Község Önkormányzata 52.574.419 forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fenti fejlesztés megvalósítására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.