Elültették Gyálarét karácsonyfáját + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyalareti_karacsony09_gs

Szeged 3. számú önkormányzati választókörzetében két közösségi karácsonyi ünnepséget is tartottak a héten, együtt készülődtek a szentestére a kecskésiek és a gyálarétiek.

A múlt heti szép szentmihályi ünnepséget követően a 3. számú szegedi önkormányzati választókörzet két újabb településrészén is megtartották a közösségi karácsonyt. Ez a kerület attól különleges és izgalmas, hogy a sok hasonló vonás mellett mind a négy kis közösségének más-más az érettsége, más-más célokért dolgoznak a szentmihályiak, a klebelsbergtelepiek, a kecskéstelepiek és a gyálarétiek. Ezt jól példázta az idei adventi időszak is – húzta alá a körzet önkormányzati képviselője, Nógrádi Tibor (Fidesz-L.É.T.), aki részt vett a hétfői Kecskés István-telepi és a szerdai gyálaréti közösségi karácsonyon is.

A SZEGEDma.hu-nak elmondta, a Kecskés István-telepen élők azzal keresték meg mint önkormányzati képviselőt, hogy segítsen egybefogni a több szálon futó karácsonyi ünnepségeket. Az eddigiek során külön ünnepelt az óvoda, az iskola és a nyugdíjaskör, a helyiek most egy nagy és gyönyörű kecskési karácsony vízióját rajzolták meg. Ennek egyik első lépése volt a művelődési házban a hétfő esti alkalom, ahol a kecskésiek karácsonyi dalokat énekeltek, szeretetvendéglátásban vehettek részt, de az idei karácsony misztériuma mellett már a jövő évi ünnep is szóba került. A megjelentek abban állapodtak meg, hogy már a következő esztendő első felében elkezdik előkészíteni, szervezni a művelődési ház nagytermébe megálmodott II. Kecskés István-telepi karácsonyt, amihez Nógrádi Tibor mindent segítséget megad.

no images were found

Gyálaréten az ünnep fő motívuma ezúttal a falu karácsonyfájának elültetése volt. A helyiek tavaly is megpróbálkoztak már ezzel, akkor egy hatalmas, 2,5-3 méteres fát ültettek a művelődési ház mellett térre, ám 2015 forró, száraz nyara sajnos elvette a növény életét. A gyálarétiek hiába locsolgatták gondosan, a hatalmas hőségben nem tudták megmenteni a fát. Ez azonban nem vetette vissza a lelkesedésüket, és ezúttal egy kisebb, 80 centis ezüstfenyőt ültettek el, melynek sokkal jobbak a gyökeresedési esélyei. Reményeik szerint ez a 2015. december 23-án elültetett ezüstfenyő hosszú évtizedekig lesz a falu karácsonyfája. A közösségi ünnepség itt is szeretetvendégséggel zárult, illetve az otthon, családi körben megélendő szentestéhez kötődő várakozás gondolataival.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: fél év szünet után újra pályán Szélpál Tamás

Következő sztori

Alvási problémákkal küszködnek az amerikai katonák