Előzetesben a két koszovói embercsempész

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két koszovói férfit, akik 2015. december 5-én követtek el bűncselekményt.

A gyanú szerint a két férfi előzetes megállapodás alapján érkezett Magyarországra, hogy Mórahalom térségéből más embercsempészek által Szerbiából illegálisan átjuttatott migránsokat szállítsanak tovább Ausztriába, Bécsbe. Mindezért cserébe a migránsok fejenként 1500 eurót fizettek gyanúsítottak megbízójának előzetesen még Szerbiában. A megállapodásnak megfelelően gyanúsítottak felvettek a gépkocsijukba Mórahalom külterületén 6 koszovói állampolgárt – köztük két gyermeket – majd velük elindultak, amikor is a rendőrség a gépkocsit igazoltatás alá vonta, gyanúsítottakat előállította majd őrizetbe vette.

A vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyútjva elkövettett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványának helyt adva a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán rendelte el egy hónapra gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Előző sztori

Csökkent a benzin és a gázolaj ára

Következő sztori

Két embercsempész, 59 bevándorló