Közélet

Előzetesben a két koszovói embercsempész

Előzetesben a két koszovói embercsempész

2015. december 9., szerda
Előzetesben a két koszovói embercsempész

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a Szegedi Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két koszovói férfit, akik 2015. december 5-én követtek el bűncselekményt.

A gyanú szerint a két férfi előzetes megállapodás alapján érkezett Magyarországra, hogy Mórahalom térségéből más embercsempészek által Szerbiából illegálisan átjuttatott migránsokat szállítsanak tovább Ausztriába, Bécsbe. Mindezért cserébe a migránsok fejenként 1500 eurót fizettek gyanúsítottak megbízójának előzetesen még Szerbiában. A megállapodásnak megfelelően gyanúsítottak felvettek a gépkocsijukba Mórahalom külterületén 6 koszovói állampolgárt – köztük két gyermeket – majd velük elindultak, amikor is a rendőrség a gépkocsit igazoltatás alá vonta, gyanúsítottakat előállította majd őrizetbe vette. A vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyútjva elkövettett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség indítványának helyt adva a nyomozási bíró a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélye okán rendelte el egy hónapra gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A bíróság határozata nem jogerős, azzal szemben gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be. Az ügyben a nyomozást a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség felügyelete mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.