/

Egészségügyi kerekasztalt hív össze a Jobbik

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nemzeti egészségügyi kerekasztalt hív össze januárban a Jobbik – közölte a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese kedden Debrecenben.

Lukács László György a Debreceni Egyetem klinikai központja előtt tartott sajtótájékoztatóján elodázhatatlannak nevezte, hogy mindazok akik tenni tudnak és akarnak az egészségügy helyzetének javítása érdekében, egy asztalhoz üljenek, és megállapodjanak a tennivalók nemzeti minimumáról. A politikus az orvoselvándorlás kérdését, a kórházak adósságának rendezését és a dolgozói bérrendezést, benne a hálapénz ügyét jelölte meg a nemzeti egészségügyi kerekasztal legfontosabb témái között. Lukács László György utalt a 64 orvosra, akik nevüket vállalva nyílt levélben fogalmazták meg az egészségügy drámai helyzetét, és fordultak a megoldás érdekében a szaktárcához.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) válaszát mellébeszélésnek, a problémák szőnyeg alá seprésének” minősítette a Jobbik frakcióvezető-helyettese. A Jobbik január elején összehívja a nemzeti egészségügyi kerekasztalt, ahol a politikai szereplők, az ágazat irányítói, a szakszervezetek, az érdekvédelmi szervezetek, az egészségügyi szakmai testületek, a tudomány képviselői együtt határozhatnak arról a nemzeti minimumról, amelyet azonnal meg kell tenni a magyar egészségügy érdekében – mondta a politikus. Lukács László György szerint a kormánynak, illetve az egészségügyi államtitkárnak nincs oka arra, hogy ne csatlakozzon a kerekasztalhoz, sőt “a tempót is diktálhatják” a megoldás érdekében.

Előző sztori

Kulturális központ nyílt Sztálin emlékére Oroszországban

Következő sztori

Népzenei programot indít az NKA