Kultúra

Ismét bálaszínház a Dóm téren

Ismét bálaszínház a Dóm téren

2015. december 14., hétfő
Ismét bálaszínház a Dóm téren
Balaszinhaz+adventi koszoru

Elmúlnak a régi, jó dolgok - merengenek sokan Szegeden -, Szőke Tisza, Virág Cukrászda, a SZUE, a Tisza (Piros) Úszóház... Ha patinájában nem is, hírében és egyediségében ebbe a sorba tartozott a karácsony előtti hetek szegedi bálaszínháza is, melyet az egyik „huszonegyedik századi szegedikumként” emlegettek azok, akik megkedvelték. A Dóm téren állt a kétezres évek elejétől minden adventkor négy hétig.

Sokan voltak, akik az elmúlt két évben hiányolták a kulturális programokat az adventi rendezvényekből. És hiányolták három évvel ezelőtt is, amikor állt ugyan a bálaszínház, de támogatás híján üresen. Támogatás most sincs, az Ördögszekér, a Dóm téri adventi események gazdája saját költségén igyekszik megteremteni az ünnepvárás valódi élményét a szegedieknek és a város vendégeinek. A bálaszínház azon közösségi terek egyike, mely képes volt néhány év csipkerózsikaságból felébredni. A bálaszínház az idén újra áll, és nem üres. Délutánonként változatos programok sorjáznak benne, a kínálat igen színes. A költői esttől a kórusok fellépéséig, a bábelőadások sorától a rock koncertig, népzene és jazz, színház, egyházi muzsika és komolyzenei morzsák... Mindenki találhat kedvére valót. A programok ingyenesek, ám érdemes jól felöltözni. A bálaszínház terében van némi elektromos fűtés, de az előadások mellé azért nem árt forralt borral,ű vagy teával felszerelkezni. Részletes program

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.