Közélet

A nemzetiségek helyzetéről is tárgyal ma az Országgyűlés

A nemzetiségek helyzetéről is tárgyal ma az Országgyűlés

2015. december 2., szerda
A nemzetiségek helyzetéről is tárgyal ma az Országgyűlés

Négy előterjesztés általános vitája szerepel az Országgyűlés mai ülésén, a képviselők elmondhatják a véleményüket az afrikai magyar katonai szerepvállalásról, valamint a nemzetiségek helyzetéről is.

A parlament munkája reggel 9 órakor kezdődik, elsőként a közjogi jogi személyekkel összefüggő törvénymódosítás általános vitáját bonyolítják le a Fidesz kezdeményezésére. Az előterjesztők szerint a változtatás a polgári törvénykönyv hatályba lépésével összefüggő dogmatikai kérdéseket tisztázna. A képviselők ezt követően tárgyalhatnak az afrikai magyar katonai szerepvállalásról, az Európai Unió szomáliai biztonsági erők kiképzésére irányuló missziójával, valamint az ENSZ Közép-afrikai Köztársaságban zajló missziójával összefüggésben. Az ülésnap végén a Magyarországon élő nemzetiségek 2013-2015 közötti helyzetéről szóló beszámoló, valamint az új polgári törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezések kerülnek terítékre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.