Sport

Vásárhelyen hangoltak a thaiföldi vb-re a Kokovai Team testépítői + FOTÓK

Vásárhelyen hangoltak a thaiföldi vb-re a Kokovai Team testépítői + FOTÓK

2015. november 8., vasárnap
Vásárhelyen hangoltak a thaiföldi vb-re a Kokovai Team testépítői + FOTÓK
Fitness 1.

A testépítés napjainkban komoly átalakuláson megy át, hiszen ma már nem csak az óriási izomtömegekről szól – derült ki Kokovai Andor mesterrel a nemrégiben Hódmezővásárhelyen megrendezett Kriko-kupán készített interjúnkból.

Október 31-én immáron negyedik alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen a Kriko-kupát, mely második alkalommal nemzeti bajnokság és világbajnoki kvalifikációs verseny is volt egyben. A telt házas eseményen 120 fő indult. A rendezvényen rendkívül sikeresen szerepeltek a Kokovai Team tagjai. A verseny díjátadóval kezdődött, és a testépítésért végzett kiemelkedő munkásságáért a WBPF nemzetközi szervezet díjazottja lett

Kokovai Andor

is, aki 2004 óta már nem versenyez, viszont a hazai testépítés fejlődését szívén viseli, és a WBPF magyarországi alapító tagja!

- Mikor kezdett el versenyzőket felkészíteni?

- Miután befejeztem a versenyzést, a Magyarországon is létrejött WBPF alapító tagja lettem, és ebben a minőségben képviselem a versenyzőket. Szakmai tudásom és a külföldön szerzett tapasztalataim alapján úgy döntöttem, 2010-ben megalapítom a Kokovai Teamet. Fontos volt számomra, hogy olyan emberekkel foglalkozzak, akikben látok fantáziát és elkötelezettséget a testépítés iránt. Mára már több városban is van versenyzőm, hiszen a főváros mellett Győrben, Szegeden, Székesfehérváron is jelen vagyunk. Az elért eredmények is azt mutatják, hogy nagyon jó csapatmunkát végzünk.

- Külföldön is eredményes a magyar testépítés?

- Aktív versenyzéseim alatt megismerkedtem a sportág vezetőivel, és amikor lehetőségem nyílt rá, letettem a nemzetközi bírói vizsgát. Így a nemzetközi versenykritériumokat is átlátva tudom a hazai versenyzőket felkészíteni. Ennek évről évre látszik is hatása, hiszen női és férfi kategóriában is erősen képviseljük hazánkat. Ízelítő az eredményeinkből:

Bán Vivi

Fit Kid 4-szeres Europa-bajnok,

Pap Tímea

3-szoros Európa-bajnok, WBPF vb-n 3. helyezett,

Nagy Mariann

KRIKO-kupa 1. helyezett,

Nagy Milán

Európa-bajnoki 2. helyezett, 2-szeres magyar bajnok. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen ebben a sportban nincs állami támogatás nincs, ezért nagyon sok pluszt kell bevállalni a versenyzőknek is, például az utazásokkal, nevezési díjakkal. A heti öt edzés mellett kell szponzorokat találni, és munkát is vállalni, bizony ez a sportág sem olcsó.

- Hamarosan világbajnokságot rendeznek. Milyen eredményekre számít?

- A vb-t idén Thaiföldön rendezik, és a csapatomból 4 fő képviseli hazai színeit: Bán Vivi, Pap Tímea, Nagy Mariann és Nagy Milán kvalifikálta magát. Éremre számítok mindenképp! Ez a sportág hatalmas fejlődésben van, mint azt látható is, Vásárhelyen is több mint száz fő nevezését fogadtuk el a KRIKO-kupára. A nézők is egyre többen látogatnak ki, hiszen csinos hölgyek és férfiak mutatják be kidolgozott atlétatestüket!

Szokodi László

A testépítés napjainkban komoly átalakuláson megy át, hiszen ma már nem csak az óriási izomtömegekről szól.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586966

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.