Közélet

Pintér Sándor: a Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett

Pintér Sándor: a Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett

2015. november 26., csütörtök
Pintér Sándor: a Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett

A Terrorelhárítási Központ kiváló munkát végzett, megakadályozta vasárnap, hogy a főváros sűrűn lakott területein akár szándékos, akár vétlen robbanás következzen be - közölte az MTI érdeklődésére a belügyminiszter csütörtökön.

Pintér Sándor

hangsúlyozta: "a Terrorelhárítási Központ főigazgatója,

Hajdu János

vezérőrnagy és munkatársai iránti bizalmam töretlen". A TEK kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy a hétvégi terrorellenes akciósorozatában sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoportot fogott el. A négy gyanúsítottal szemben "robbanóanyag felhasználására szolgáló készülék engedély nélküli tartásával elkövetett robbanóanyaggal visszaélés" és lőszerrel visszaélés bűntette miatt nyomoz a rendőrség. Az elfogott négy ember szabadlábon védekezhet. A bíróság indoklása szerint az elfogottaknak nincs közük terrorszervezetekhez. Az MSZP és a DK az ügy tisztázását sürgeti, a DK közveszéllyel való fenyegetés miatt feljelentést tesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.