Közélet

Országgyűlés: módosítanák a kvótarendszer megtámadását célzó javaslatot

Országgyűlés: módosítanák a kvótarendszer megtámadását célzó javaslatot

2015. november 16., hétfő
Országgyűlés: módosítanák a kvótarendszer megtámadását célzó javaslatot

Módosítaná a kvótarendszer megtámadását célzó törvényjavaslat címét és preambulumát az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

A törvény címe a bizottság által hétfőn elfogadott módosító javaslat szerint "Magyarország és Európa védelmében a kötelező betelepítési kvóta elleni fellépésről" lenne. Emellett a javaslat preambulumában egyértelművé tennék a kormány eddigi intézkedéseinek elismerését, az országhatár védelmének és a kerítés építésének támogatását, "elítélve a brüsszeli Európai Bizottság elhibázott bevándorláspolitikáját, elutasítva a kötelező betelepítési kvótát, mert a kvóta értelmetlen és veszélyes, növelné a bűnözést, szétterítené a terrort, veszélyezteti a kultúránkat". A bizottság ülésén vita alakult ki a kormányoldal és az ellenék között a többi közt arról, hogy az uniós kvótarendszer sérti-e a szubszidiaritás elvét. Míg

Bárándy Gergely

, a testület szocialista alelnöke szerint nem, addig Répássy Róbert fideszes alelnök szerint igen.

Gulyás Gergely

(Fidesz) a törvényalkotási bizottság elnöke kijelentette: a bevándorláspolitika alakítása egyértelműen nemzeti hatáskörben van. Az előterjesztést hétfő este a házszabálytól eltérve tárgyalja a Ház, így arról már várhatóan kedden szavaznak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.