Közélet

Novák Előd: a Jobbik aktív kampányba kezd a "politikusbűnözés" visszaszorításáért

Novák Előd: a Jobbik aktív kampányba kezd a "politikusbűnözés" visszaszorításáért

2015. november 27., péntek
Novák Előd: a Jobbik aktív kampányba kezd a "politikusbűnözés" visszaszorításáért

A Jobbik Magyarországért Mozgalom aktív kampányba kezd a "politikusbűnözés" visszaszorításáért - mondta Novák Előd, a párt alelnöke Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján pénteken.

A képviselő kifejtette: a parlamentben, valamint aláírások gyűjtésével igyekeznek majd nyomást gyakorolni a kormányzó pártokra, hogy megszülethessenek azok az intézkedések, amelyek gátat szabnak a korrupció további elburjánzásának. A Jobbik a szükséges törvények meghozásához biztosítja a kétharmados többséget a Fidesz-KDNP-nek az Országgyűlésben - mondta.

Novák Előd

közölte: küzdenek a politikusi álláshalmozás ellen, szeretnék elérni, hogy ne lehessen négy-öt helyről fizetést felvenni, mint azt állítása szerint a Honvédelmi Minisztérium egyik államtitkára teszi jelenleg. Szorgalmazzák a mentelmi jog eltörlését, a hozzátartozók vagyonnyilatkozatának nyilvánosságra hozását és rendszeressé tennék a négyévenkénti vagyonosodási vizsgálatot is a politikusok esetében. Kötelezővé tennék az állampolgárság nyilvánosságra hozatalát, valamint feloldanák a titkosítást a gyanús eseteknél - ismertette. Hozzátette, a Jobbik javasolja emellett az egykori kommunista vezetők kitiltását a közéletből, továbbá elszámoltatásukat. Eltörölnék az elévülést a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekményeknél és olyan törvényi rendelkezést sürgetnek, hogy a bűnelkövető politikusokat a bíróság a büntetési tétel kétszeresével sújthassa a jövőben, illetve esetükben teljes vagyonelkobzást alkalmazzon. Novák Előd kezdeményezéseik sorában említette továbbá a képviselők visszahívhatósága intézményének bevezetését. Példaként

Gyurcsány Ferenc

"őszödi beszédét", illetve a "vakkomondoros, feleségverő"

Balogh József

volt fideszes országgyűlési képviselő esetét említette arra, hogy milyen esetekben kellene a visszahívhatóságot alkalmazni a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.